SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Filistin Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Filistin'e Sevgi Gecesi" düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen geceye İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede ilk olarak Grup Meşale sahne aldı. İzleyenlere mini bir konser veren Grup Meşale'nin ardından Enes Çetin, Kuran-ı Ketim Tilaveti sundu.

Gecenin onur konuğu olarak Malatya'ya gelen İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım geceye katılanlara hitap etti. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Müslüman'ın saçının tek teli, Amerika başkanından, İsrail başkanından, İngiltere başkanından daha üstündür. O Allah'a inanıyor, ondan. 300 yıldır uyuduk. Ama artık dirilmeye başladık. Gerçekleri gördük. Batı'nın bize adalet, hak değil, zulüm getirdiğini yaşadık, bildik. Bunun için toprağa düştük, acılar çektik. Ama şimdi biliyoruz ki, biz bir olsak, beraber olsak önümüzde hiçbir güç ve kuvvet duramayacak ve zafere ulaşacağız. En basit bir şey Gazze'yi 4 yıldır çevirdiler ve içeriye hiçbir şey sokmamaya çalıştılar. Çocukları mahkum edip, kadınların üzerine bomba yağdırdılar. Zayıf yaşlılar neredesiniz, diye bizlere seslendiler. Bütün yolları kapattılar. Hatta bunu sadece İsrail ve Avrupa yapmadı. Bizim gibi olan Müslüman ülkeler de bu ambargoya destek verdiler. Hamas seçimleri kazandı diye, "Gazzeliler yok olmaya mahkum" dediler. Çünkü orada başarıya ulaşsalar, yeryüzünde adalet ve vicdan bayrağı dalgalanacaktı. Bu nedenle onların kaybetmesi için çalıştılar. Ama bir avuç Müslüman genç hiçbir şeye karşı yüreksizlik göstermedi. Bütün dünyaya baş kaldırdı. "Kendi irade, düşünce ve aklımızla bu seçimi yaptık" dediler. "Burası bizimdir, Kudüs bizimdir, Filistin bizimdir, Mescid-i Aksa bizimdir. Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız, buna canımızda, kanımızda feda olacak. Bütün yeryüzü bunu görecek dediler ve küçük çocuklar taşlarla Mescid-i Aksa'yı korudular. Allah onların yürekleri suyu hürmetine göreceksiniz çok kısa süre içerisinde Allah özgürlüğü mazlumlara verecektir" görüşünü savundu.

Meşale Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Büker ise, Filistin'in verdiği mücadelenin sloganlarda kalmaması gerektiğini kaydederek, "Filistin'e sevgilerimizi sunmak ve onlara yanlarında olduğumuzu haykırma için hep bir araya geldik. Filistin, direnen yiğit insanların ülkesidir. Filistin, her Müslüman'ın yüreğinde bir köşedir. Bu nedenle Filistin, sloganlarla kısıtlanacak kadar küçük olamaz, olmamalıdır. Gösterdikleri azim ve kararlılıkla anılmalıdır" diye konuştu.

Gecenin son bölümünde Ömer Karaoğlu izleyenlere bir konser verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız