SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Gerileme Var'

A- A+ PAYLAŞ

Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog Yrd. Doç. Mustafa Talas, Malatya'nın ekonomik ve sosyal yapısı konusunda yaptığı incelemeleri kitaba dönüştürdü.

Malatya Nostalji Tarihi Malatya Evi'nde bir basın açıklaması yapan Talas, Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ardından Malatya'da bir gerileme olduğunu kaydederek, "Malatya'da gözle görülür bir gerileme olduğu incelemelerimde de ortaya çıktı. Malatya kenti sahipsiz bir kent. Eskiden şehrin hedefi, Kayseri gibi gelişmiş illeri yakalamak iken şimdi Adıyaman ile yarışır hale gelmiş. Yatırımlardaki vizyonsuz ve ufuksuz gelişimler bu konuda yetersiz siyasilere sahip olduğunu gösteriyor" dedi.

Malatya'da projelerin desteklenmesi konusunda da muhalefetin yetersiz olduğunu ileri süren Talas, "İyi projelere destek verme ve projeleri eleştirme konusunda yetersiz bir kent. İtici bir güç yani, şehrin muhalefeti yoktur. Şehri geliştirecek ve gelişmelere destek verecek muhaliflerin eksikliği büyük bir sorun" şeklinde konuştu.

Talas, Malatya Organize Sanayi bölgelerinde yaptıkları incelemelerde ilginç saptamalarda da bulunduğunu belirterek, "Ben kendi arabamla organize sanayilerde yaptığım incelemelerde yollarda hep arabamın altını vurdum. Araştırmalarda bulunurken sık sık arabamı da tamir ettirmek zorunda kaldım. Ve öğrendiğim bir bilgide ise fabrika sahiplerinin kendi arabalarıyla fabrikalarına bile uğramadan direk havaalanına gittiklerini öğrendim. Parası ile yatırım yapanlara değer vermeyen bir kent olduğunu gösteriyor" görüşünü ileri sürdü.

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) üyesi Murat Gümüş ise Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Yrd. Doç. Mustafa Talas'ın, "Farklı Yönlerde Küreselleşme, Sanayi Teşviği ve Uygulamaları, Ulus Devlet ve Türkiye" adlı kitapları ile güncel konulara değindiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız