SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Görevli Savcıya Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), aralarında Malatya'da görevlendirilen bir savcının da bulunduğu 2 yargı mensubuna "yer değiştirme" ve "kınama" cezaları verdi..

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), eski Balıkesir Cumhuriyet Savcısı Suat Çalışkan’a "yer değiştirme" ve Kazan Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya’ya da "kınama" cezası verdi. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Çalışkan ve Yalçınkaya hakkındaki soruşturma raporunu tamamladı.

Raporları görüşen HSYK, daha önce soruşturmanın selameti açısından geçici olarak Malatya’ya cumhuriyet savcısı olarak atadığı eski Balıkesir Cumhuriyet Savcısı Suat Çalışkan’a Hakimler ve Savcılar Kanunu’na göre "yer değiştirme" cezası verdi.

Kurul, eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı, halen Kazan Cumhuriyet Savcısı olan Ercan Yalçınkaya’ya da yine aynı kanuna göre "kınama" cezası verilmesini kararlaştırdı.

Çalışkan’ın Balıkesir’de görev yaptığı sırada Sedat Peker grubuna bir maden ocağı ihalesinde yardım ettiği iddiasıyla "yer değiştirme" cezası aldığı öğrenildi.

Yalçınkaya’ya da Peker grubunun bir adamı ile ilişkisi bulunduğu iddiasıyla "kınama" cezası verildiği bildirildi.

Çalışkan ve Yalçınkaya, HSYK’nın bu kararının yeniden görüşülmesi talebinde bulunabilecekler. HSYK’nın kararını değiştirmemesi halinde, 2 savcının, 12 kişiden oluşan İtirazları İnceleme Kurulu’na itiraz hakkı da bulunuyor. Bu itirazlar reddedilirse disiplin cezaları kesinleşecek.

Bu aşamadan sonra HSYK, Çalışkan’ın yeni görev yerini belirleyecek. Hakimler ve Savcılar Kanunu disiplin cezalarını "uyarı, kınama, yer değiştirme ve meslekten ihraç" olarak düzenliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız