SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Günümüz Medyası' Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonuyla belediye konferans salonunda 'Günümüz Medyası' konulu panel düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu panelin açılış konuşmasını Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Valil Halil İbrahim Daşöz yaptı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, gazeteci hak ve sorumlulukları çerçevesinde, yazılı, görsel, sesli ve elektronik medya kuruluşları arasında mesleki dayanışmayı tesis etmek için böyle bir panel düzenlediklerini bildirdi. Karaduman, bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Protokol konuşmalarından sonra panele geçildi. Oturum başkanlığını Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin'in yaptığı 'Günümüz Medyası Paneli'ne, Malatyalı gazeteciler katıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Yayın Daire Başkanı Osman Üntürk, Türkiye Gazetesi Yazarı İsmail Kapan, Haber Türk TV Program Yapımcısı Sevilay Yükselir ve Haber Türk TV Haber Müdürü Ali Çağatay konuşma yaptı.

Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, medyanın içinde bulunduğu sorunlardan söz ederek, "Yapılan araştırmaya göre basın siyasetçiler ve avukatlardan sonra güvensizlik sıralamasında üçüncü. Asıl işlevi kamuoyunu bilgilendirmek olan basın, maalesef sorumluluğunu yerine getirmiyor" dedi.

Basın sektörünün zor ve meşakkatli bir iş olduğuna dikkat çeken Bilgin, bu mesleğin fedakarlık, hırs ve bilgi birikimi gerektirdiğini kaydetti. Gazetecinin haber kaynağıyla mesafesini iyi koruması gerektiğini kaydeden Bilgin, "Gazeteci, ileride haber kaynağının aleyhine haber yapabilmelidir" dedi. Konuşmasında anılarını da anlatan Bilgin, medya sektöründeki siyaset ve sermaye ilişkilerini tenkit etti.

Türkiye Gazetesi yazarlarından İsmail Kapan ise, medyanın gücüne işaret ederek, "1990'lı yıllara kadar dünyada 4 büyük ajansın yüzde 90'ı bu sektöre egemendi. Daha sonra bu oran biraz düşmesine rağmen hala Batı kaynaklı medya sektöre hakimdir" dedi. Türkiye'de gazetenin çok az okunduğunu ve bu sayının artması gerektiğini dile getiren Kapan, "Medyanın yanlışlarını vatandaşlar düzeltmeli ve gerekli tepkiyi göstermeli. Televole kültürünü veren medya kuruluşlarını izlemeyerek reaksiyon göstermeliyiz. Bu da ancak eğitimle olur. Eğitim seviyesini yükseltemezsek, dünyayla rekabet edemeyiz" şeklinde konuştu. Kapan, Malatyalı olması nedeniyle Malatya'nın da sorunlarından söz etti.

Panele Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Müftü Bekir Gerek, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başsavcı Mustafa Demirdağ, Malatya'da daha önce görev yapmış 5 vali, daire amir ve müdürleri, bazı belediye, sendika, parti ve dernek başkanları, medya çalışanları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Konuşmalardan sonra panelistlere, yetkililer tarafından kayısının kristal maketi hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız