SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Gurme Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:12
Malatya'da Gurme Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nın düzenlediği "Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı Semineri"ne Malatya'nın da dahil edildiği, bu kapsamda 16-17 Kasım günlerinde Malatya'da da bazı etkinlikler gerçekleştirileceği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak organizasyon yetkilileri şu bilgiyi verdiler:

"Ülkemizin kültür zenginliği içerisinde farklı bir yeri bulunan Yemek ve Mutfak Kültürünün tanıtımı ve korunması amacıyla son yıllarda birçok faaliyetler gerçekleştirilmekte; ilki Yemek Kültürlerini ön plana çıkararak adeta bir yarış içerisine girmektedir.

16-17 Kasım 2015 tarihleri arası Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) tarafından Gaziantep – Hatay ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Gastronomi Turu ve “Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı Semineri” ne yapılan görüşmeler sonucunda ilimiz de dâhil edilmiştir. 

Malatya Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz ve TSO’ nun destekleriyle ilimizin hem turizm potansiyeli hem de Gastronomi Kültürünü inceleyerek bahse konu 3 ilin yanına Malatya ilimizi de eklemek için yurt çapında 50 turist rehberini ilimizde ağırlayacağız, konaklama ve yöresel yemek tanıtımında Double Tree By Hilton Otel, Ramada, Altın Kayısı Otel, Hacıbaba Sinan Et Lokantası, Gündüzbey Susesi Restaurant’ın destekleriyle gerçekleşecek programda İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç tarafından ise Malatya Yemek Kültürü hakkında bir de sunum yapılacak, Heyet Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleri ile Arslantepe Ören Yerini de gezerek bilgi alacak, 2016 yılında Malatya’nın da Gastronomi Turuna dahil edilmesi hususunda önemli bir gelişmenin sağlanacağı bu toplantının ilimize hayırlı olması temenni olunur.

GAZİANTEP BÖLGESEL TURİST REHBERLER ODASI GURME VE GASTRONOMİ UZMANLIĞI SEMİNERİ MALATYA GEZİ PROGRAMI

16-11-2015 PAZARTESİ

Saat:18.00 – Malatya’ya varış ve otele yerleşim( Double Tree by Hilton)

Saat:19.00 – Akşam yemeği(Hacı Baba Et Lokantası) Malatya yöresel fırın yemeklerinden oluşan Hacı Baba Et Yemekleri Şöleni (Yemek Zeki Saygıoğlu tarafından verilmektedir.)

Saat:20.30 – Tarihi Malatya Evi Nostalji Cafe de ikram Grup Malatya tarafından Malatya yöresel müzik sunumu (Battalgazi Belediyesi tarafından verilmektedir.)

17.11.2015 SALI

Saat:08.00 – Gündüzbey Su Sesi (Kahvaltı – İşletme sahibi Zekeriya Çorlu tarafından verilmektedir)

Saat:09.30 – Yeşilyurt çarşısında gezi

Saat:10.00-  Arslantepe Ören yeri tanıtım ve sunum ( İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Rehberi Bülent Korkmaz tarafından) 

Saat:10.30 – Battalgazi Ulu Cami, Kervansaray ve Prof.Dr. Metin Sözen Sanat Sokağı gezisi 

Saat:12.00 – Karakaya Baraj Gölü kıyısında gezi

Saat:12.30 – Ramada Altın Kayısı Otelde açık büfe Malatya köftelerinden oluşan ziyafet sofrası ve Malatya Yemek Kültürü sunumu. Malatya Yemek Kültürü Araştırmacısı ve yazarı İbrahim Halil Kılıç tarafından.

Saat:14.30 – Malatya Şire Pazarı ve Malatya Çarşıları gezisi alış veriş imkânı

Saat:16.00 – Malatya’dan Gaziantep’e uğurlama"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız