SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Hasar Gören Binalar Boşaltılıyor

0
Güncellendi - 2020-01-26 04:24:19
Malatya'da Hasar Gören Binalar Boşaltılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'daki depremin ardından Malatya'da hasar gören binalar boşaltılıyor.

Elazığ'da dün akşam meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem sonrası Malatya'da hasar çalışmaları başladı. AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde hasar çalışması yaptı.

Birçok evde çatlak oluştuğu öğrenilirken, Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan 2 binanın kolonlarında çatlaklar oluştu. Binada yaşayanlar tahliye edilirken, çevrede güvenlik önlemi alındı.

Bu arada Malatya Valiliği de şu açıklamayı yaptı:

"Elazığ İli Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te meydana gelen deprem ilimiz merkezi ve ilçelerimizi de güçlü bir şekilde etkilemiş, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 226 vatandaşımız yaralanmış, bazı konut ve diğer yapılarda hasara neden olmuştur.

Ağır hasarlı binalara can güvenliği bakımından girilmesi tehlikeli olup, ikamet ettiği konutlarda oturulamayacak derecede hasar meydana gelen vatandaşlarımızın bu durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün 0 (422) 371 12 17,  371 11 86,  371 11 87,  371 11 90,  371 11 91  numaralı telefonlarına bildirmeleri halinde teknik ekipler tarafından süratle inceleme yapılacaktır.

İkamet ettiği konutları oturulamayacak düzeyde ağır hasar meydana gelen vatandaşlarımızdan barınma imkânı bulamayanlara Valiliğimize başvurmaları halinde geçici barınma imkânı sağlanacaktır.

iha- malatyahaber.com

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Fahrimalatyali (4 yıl önce)
    Bostanbasi prestij gul konutlarında durum ne bilgisi olan var mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Ev yakınca tarafında 2 yıllık yeni bir site ama her tarafı çatlak oluştu bu nasıl iş anlamadım gitti. Yapan firma ve kurumu yazsam şoka girer herkes...
    0
    0
    Yanıtla
  • Menfaatcilar işbasinda (4 yıl önce)
    Binasınin duvarlarında çatlak olanlar boşuna paralarıni boşuna y.denemlere kaptırmasin.kolon kiriş ayrilmalarinda yardım alabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (4 yıl önce)
    Özellikle Çevreyolunun altında bulunan yığma kerpiç veya taş yapılı evlerin biran evvel kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerekiyor. Bu tarz evlerde yaşayan ailelere kentsel dönüşüm için gerekli kolaylık ve imtiyazlar sağlanmalı. Zaten oldukça hasar gören bu yapılar bir sonraki depremde bu kadar şanlı olamayabilir. Bunun vebali de ağır olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre yolunun ustununde alt yoldan bir Farkı olmadığı depremle ortaya çıktı .altyoldaki çatlakların aynısı bostanbasi f.kahyan ve tecde yolunda var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Çarşı merkez dahil emeksiz,paşaköşkü, başharık, çöşnük'te eski ve çok katlı bir çok apartman var. Lütfen mahalle mahalle ev ev kontroller yapılsın. Elazığ'da 1988 yapılı bina göçmüşken bahsettiğim mahallelerde 1960-1990 arası tehlike arz eden bir çok bina var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Kolon kiriş çatlayıp ayrılmamış da sıkıntı yok.duvar çatlağı normal.yeni binalar tam oturmadığı için hepsinde çatlak var.bunlarda kolon kiriş arası enerji dolmasından oluyo
    0
    0
    Yanıtla
  • hızlı olunmalı (4 yıl önce)
    ya diğerleri??
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Bitişik nizam yapılar sallanma bile olmuyor bu daha tehlikeli bazı arkadaşlar bizde çatlak yok diyor bitişik yapı aslinda bu tarz yapıların büyük çoğunluğu risk altinda Allah daha büyük depremden saklasin bizi hurafeler çıkmış Allah cezalandıriyor töbe haşa Allah a şirk koşuyorlar Allah büyük o tartışılmaz ama önlem alma Allah bizi korur bu zihniyetle bir yere varamayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Neco isimli kullanıcı yorumuna
    Neco kardeşim doğrusun inançlı bir insan olarak bu tür kişileri görmek beni üzüyor hala ilime bilime inanmayan insanlar depremi burda yazmayacagim nedenlere baglayanlar halbuki depremde en fazla can kaybı yaşayan beş ülke müslüman haşa Allah müslümanları cezalandiriyor Japonları koruyor olurmu böyle şey Allah ilme bilme uyan malzemeden çalmayan kontrollerini iyi yapanları yani emrine göre inşaat yapanları koruyor bir ara kitap ve gazetelerde sakallı insanlar öcü gibi gösterildi şimdi ise bıyıksız insanlar kadınlara saldıran ve başı acik kadınlar merhametsiz gibi gösteriliyor hemde bakanlığın kitapçığında.sekilcilikten kurtulamadik İslam adalet doğruluk kardeşlik hoşgörü paylaşım mal biriktirme me ihtiyaç fazlasını dağıtma adam kayirma torpilin olmadığı kamu malının korunduğu açıklık ve hesap verelebilirlik vb güzel davranışlar olduğunu bilmiyoruz hayır biliyoruz da işimize gelmiyor halbuki sekilcilik ne kadar kolay degilmi.
    0
    0
    Yanıtla