SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Hasret Giderdim'

A- A+ PAYLAŞ

Milli takım ve Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Mehmet Topal, yeni sezonda hedeflerin daha da büyüğünü, geçen sezon yaşadıkları şampiyonluğu bu sezon da yaşamak istediklerini ifade ederek, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istediklerini söyledi. Topal, yurt dışına transferi konusunda ise topu sarı-kırmızılı yönetime attı.

Galatasaray'ın genç yıldızı Mehmet Topal, Almanya kampında kendisi ve yeni sezon çalışmaları hakkında Galatasaray TV'ye konuştu. Geçen sezonun kendisi açısından olumlu geçtiğini ve mili takıma kadar yükseldiği belirten Mehmet Topal, milli takımda başarılara imza attıklarını, bu başarıyı bu sene de elde etmeye çalışacaklarını söyledi.

Sezon başında kadroya çok fazla giremediğini, buna rağmen sürekli çalıştığını ifade eden Mehmet Topal, "Hocalarımız idman olmadığı zaman Cevat Hoca olsun ekstra idmanlarla çalıştırıyordu beni. Ben her zaman hedeflerimi bu yaşıma kadara büyük tuttum çünkü ben büyüklerimden böyle gördüm, böyle yetiştim. Hedefleri büyük tuttuğunuz takdirde, siz de çalıştığınız takdirde ister istemez şans size geliyor ve bu şansları iyi değerlendirmek zorundasınız. İdmanlarda olsun, sahada olsun, oynadığım maçlarda olsun, her zaman çok çalışıyorum. 2 kişilik, 3 kişilik oynamaya çalışıyorum elimden geldiğince ve bunların sonucunu aldığımı düşünüyorum. İnşallah futbol hayatımın sonuna kadar da bu şekilde devam ettireceğim bu düşüncemi" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda en iyi futbolu Almanya'ya karşı oynamalarına rağmen elendiklerini kaydeden Topal, "Almanya'ya çok fazla gol pozisyonu vermedik. 4-5 tane pozisyondan 3'ü gol oldu. Tabii ki çok üzülmüştük. Her zaman son dakikada gol atıyorduk ve bu sefer son dakikada gol yedik. Son dakikada gol yemek gerçekten dünyanın en acı verici olayı. Allah kimseye yaşatmasın. Orada da eksikliklerden dolayı stoper mevkiinde oynamam istendi. Hocamız da orada oynayabileceğimi söyledi. Ben de çıkıp elimden geleni yaparım, mevkii yadırgamayacağımı söyledim kendisine. Çıktım kötü bir performans da sergilemedim. Turnuvayı iyi bir şekilde tamamladık. Yenilmemize rağmen gururlu, iyi bir şekilde bitirdik. Türk milletinin, Türk futbolunun adını Avrupa'da ezberlettik. Artık bütün dünya, bütün Avrupa, Türkiye ve Türk futbolunu tanıyor diyebilirim" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir senedir ailesini görmediğimi ifade eden genç oyuncu, "Kamp bittikten sonra ilk önce Malatya'ya ailemin yanına gittim. Onlarla hasret giderdim, bol bol sohbet ettim. Zaten tatilde uzun bir aramız olmadı, kampa katılmak zorundaydık. Ailemin yanına gittikten sonra birkaç günlüğüne kafamı dinlemeye arkadaşlarımla tatile gittim. Tatilden buraya geldik" dedi.

Almanya kampının çok iyi gittiğini söyleyen başarılı oyuncu sözlerine şöyle devam etti:

"Burada da şu an çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık yine çok iyi. Herkes birbirini çok seviyor. Geçen sene yaşadığımız şampiyonluğu bu sene de yaşamak istiyoruz. Biliyorsunuz Şampiyonlar Ligi var bizim için çok önemli olan. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olup yine bu sene ipi göğüsleyip şampiyon olmak istiyoruz."

Hem Galatasaray hem de milli takımda elde ettiği başarılarla kendisine olan güveninin arttığını, tecrübe kazandığını dile getiren sarı-kırmızılı oyuncu, kazandığı bu güven ve tecrübeyi bu sezon takıma olumlu bir şekilde yansıyacağını umut ettiğini kaydetti.

Topal, Galatasaray'da arkadaşlığın her zaman üst seviyede olduğunu belirterek, yeni transferler ve sakatlılardan kurtulan oyuncuların çok iyi kaynaştığını ifade etti.
İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'dan transfer edilen Avustralyalı yıldız oyuncu Hary Kewell'in kariyerinin tartışılmaz olduğunun altını çizen Mehmet Topal, "Kewell, kendini kanıtlamış bir futbolcu. Liverpool'da yıllarca oynayan bir futbolcu. Kendisi kişilik olarak, karakter olarak da gördüğümüz kadarıyla çok olumlu yaklaşan iyi bir insan. İnşallah bizde de başarılı olur. kendisine bol şans diliyorum" dedi.

Mehmet Topal, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleri ile ilgili olarak ise, "Artık Türk futbolunu, Türk insanını bütün dünya, bütün Avrupa tanıyor. Onun için Türk futbolcusunun artık nasıl olduğunu da biliyorlar. Tabii ki bizim için çok önemli olan Şampiyonlar Ligi var. Bence Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmamamız için hiçbir neden yok. Şu an peşin konuşmak çok doğru olmaz. Çünkü biliyorsunuz o maçlara çıktıktan sonra o maçların havası o günkü performans apayrı oluyor. Bizim için Şampiyonlar Ligi
çok önemli. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde de gelebileceğimiz yere gelip Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluruz. Bu arkadaşlık bu dostluk bu takımda olduktan sonra herkes birbiri için oynadıktan sonra hedefler büyük koyarsak bence bunlara ulaşmamak mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon takımda forma rekabetinin çok çetin geçeceğini söyleyen Topal, "Ayhan ağabey olsun Tobias olsun çok kaliteli futbolcular. Biz sahaya çıkıp çalışmak zorundayız. Oynadığımız maçlarda kendimizi göstermek zorundayız. Tabii ki burada karar hocanın olacak. Bu tatlı rekabet takımın başarısı içindir. Oynayan olsun oynamayan olsun her zaman takıma bir şeyler katabilmek için çalışacaktır. Bu rekabet inşallah takıma başarıyı getirir" diye konuştu.

Transfer teklifleri ile ilgili olarak ise Mehmet Topal şöyle konuştu:iik. Artık bütün dünya, bütün Avrupa, Türkiye
"Avrupa arenasında iyi performanslar gösterdiğiniz takdirde ister istemez Avrupa'daki büyük kulüplerin, büyük menajerlerin dikkatini çekeceksiniz demiştim ben. Bizim de yaşımız şu an genç zaten ve Milli Takımda da başarılı performanslar gösterdik. Bu ister istemez bizim de taliplerimizin olduğunu gösterir. Ben zaten her zaman söyledim, şu an Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde oynuyorum. Ben Galatasaray'a mukaveleye imza attığım zaman gözü kapalı attım. Kaç seneymiş, neymiş diye hiçbir zaman
bakmadım. Çünkü Galatasaray benim yuvam, ailem. Ben Galatasaray'da çok mutluyum. Mehmet Topal'ı Mehmet Topal yapan Galatasaray'dır. Onun için bizler kulübümüze çok şeyler borçluyuz. Tabii ki bizim de hedeflerimiz var. Biz de Avrupa'da daha iyi liglerde oynamak istiyoruz. Teklifler olduğu zaman elbette kulübe gelecektir. Başkanımız olsun yöneticilerimiz olsun tüm camiamız müsaade ederlerse, bize verdiğin mücadeleden dolayı teşekkür ederlerse, gidebilirsin derlerse biz de Avrupa'da oynamak isteriz. Ama
onlar kal derlerse, Galatasaray'da futbolu bırak derlerse gözü kapalı hiç düşünmeden Galatasaray'da mücadelemizi devam ettiririz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız