SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Her 3 Ölümden Biri..'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:04:35
'Malatya'da Her 3 Ölümden Biri..'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Malatya ve Malatya ölçeğindeki pek çok şehirde zincir mağazalar küçük esnafın yok olmasına sebep oluyor. Bu durum ekonomik terördür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Milletvekili adayları  ve partili yöneticiler ile birlikte Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

“Malatya’da kanser ürkütücü boyutta”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’da büyük bir kanser vakası var. Malatya ve bölgede vefat eden 3 kişiden birisi kanser. Artık bunu inkar etmenin yolu yok, bunu inkar etmenin bir anlamı da yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesine bir Onkoloji Hastanesi kurulmasını talep ettik. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Karaciğer Nakil Hastanesi kuruldu. Onkoloji Hastanesi’de Malatya ve bölgemiz için çok önem arz ediyor. Malatya’ya ayrıca ikinci bir üniversite mutlaka kurulmalı. Ayrıca, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün tarihi Gar Binasının dışındaki tüm birim ve atölye ile depolarının Vagon Onarım Fabrikası’na taşınması gerekiyor.” dedi.

“Önce insan,önce birlik,önce Türkiye”

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, “Özellikle CHP seçim bildirgemizi önce insan, önce birlik, önce Türkiye olarak yaptık. Birlik ve beraberliğin, herkesin bu ülkede ortak noktada buluşması, ortak paydada birleşmesi gerekiyor. Bizim seçim bildirgemiz bu yönde. Esnaf ile alakalı çok önemli konular var. İnşallah CHP iktidara geldiğinde  esnafımızla beraber, esnaflarımızın kurumları ile beraber hareket ederek, sorunları birlikte çözeceğiz”  diye konuştu.

“Esnaf Türkiye’nin ayakta kalmasını sağlıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Esnaf camiası bizim açımızda önemli, Türkiye açısında önemli. Türkiye’nin ayakta kalmasını sağlayan önemli bir sektörü temsil ediyor esnaflarımız. Biliyorsunuz 19 Nisan’da seçim bildirgemizi açıkladık, 19 Nisan’dan sonra seçim bildirgemiz Türkiye’de çok sıkça tartışıldı. Bazı ezber bozan vaatlerimiz ‘Kaynak bulamaz’ gibi eleştirilere yol açtı. Bunların başında biliyorsunuz, emekli esnafın ödemiş olduğu yüzde 15 kesinti var, ardından yüzde 10’a düşürüldü, bunun kaldırılacağını biz söyledik. Yine esnafın üzerinde yük olmadan,  işverenin üzerinde yük olmadan asgari ücreti bin 500 TL yapacağımızı ifade ettik. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi söyledik. Önce ’kaynak nerede’ diye tartışıldı, daha sonra övünerek söylemek isteriz ki bu seçimlerde bizim söylediğimiz, önerdiğimiz şeyler diğer siyasi partiler tarafından da örnek alındı. Bundan rahatsız değiliz.Mutluyuz. Geçen seçimlerde söylüyorduk, şimdide söylüyoruz; iktidara gelmeden CHP’nin vaatleri gerçekleşecek. Bu konuştuklarımız koalisyon görüşmelerinde de ifade edildi. Asgari ücretin bin 500 TL yapılması, emeklinin 2 maaş ikramiye alması direk esnafı ilgilendiriyor, Türkiye’de özellikle kıt kanat geçinmeye çalışan kesimi ilgilendiriyor. Başbakan emekliye 300 TL ikramiye vereceğini söylüyor. Bu da güzel bir gelişme. Umarız CHP’nin söylediği şeyler gerçekleşir. Bize daha önce ‘kaynak nerede’ diyorlardı, ama ülkeyi 13 yıldan beri yönetenlere ‘günaydın’ diyoruz.  Malatya ve Malatya ölçeğindeki bir çok ildeki problemlerden birisi zincir mağaza dediğimiz çok uluslu şirketlerin mağaza açması. Maalesef belki bir çok kesim halen farkında değil ama Malatya’daki küçük esnafın yok olmasını sağlıyor. Bitiriyor, özellikle ben bunu terör olarak adlandırıyorum" dedi. 

Ağbaba ve beraberindekiler, ESOB ziyaretinin ardından ESKKK Başkanı Ali Evren’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız