SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Hokey Gelişiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:45
A- A+ PAYLAŞ

 

Türkiye Hokey Federasyonu’nda Nevzat Alaca yönetim kurulu üyesi, Okan Sarı ise MHK Başkanı olarak görev yapıyor. 

Türkiye Hokey Federasyonu MHK Başkanlığı görevini 3,5 yıldır sürdüren Okan Sarı, federasyon başkanlığına yeniden seçilen Sadık Karakan tarafından MHK Başkanlığına tekrar atandı. Hokey MHK Başkanı olarak 4 yıl daha görev yapacak olan FIH (Uluslar Arası) kokartlı hakem Okan Sarı, çalışmalar ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.

FIH (Uluslar Arası) kokartlı tek hakem olan Sarı, Türkiye Hokeyi’ne en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını bundan sonrada çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

İtalya, Portekiz, Sırbistan, Avusturya gibi birçok ülkede görev aldığını ifade eden Sarı, Ocak ayında Bratislava’da yapılacak olan 21 Yaş Altı Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası’nda da görev alacağını söyledi.

Sarı, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’ın hokey sporu adına önemli çalışmalar yaptığına değinerek, “Federasyon başkanımız bizlere inanılmaz bir destek sağladı. 3,5 yıllık bir çalışma deneyimi olan aynı Merkez Hakem Kurulu ile yoluna devam etmesi de bizlere olan güveninin bir göstergesidir. Hokey sporu hızla büyüyor ve gelişiyor. Her geçen gün sporcu sayısı da artıyor” dedi.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’ın büyük bir misyon ve vizyona sahip olduğunu kaydeden Sarı, önlerindeki 4 yılın hokey sporu için sıçrama tahtası olacağını belirtti.

Sarı, MHK olarak 4 yıllık süreçte hokey sporunun daha da gelişmesi ve ileriye gitmesi adına bütün güçleriyle çalışacaklarını dile getirerek, şunları ifade etti: “Türkiye Hokey Federasyonu Başkanımız Sadık Karakan önderliğine hokey sporunun daha ileriye taşıma adına önemli çalışmalar yapacağız. Hepimizde bu heyecan ve gayret var. Olimpik bir branş olan hokeyin atılım yapması kaçınılmazdır. Bu anlamda bizde bu sporun daha da gelişmesi ve yayılması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

"Malatya'da Hokey Gelişiyor"

Malatya’nın hokey sporuna büyük önem verdiğini söyleyen Sarı, “Malatya’da düzenlenen lig müsabakalarına kulüplerimiz iştirak ediyor. Özellikle ileriye dönük sporcu yetişmesi ve bu spor dalının daha da yaygınlaşması adına önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Anadolu Ateşi, Malatya Hokey, Alaca Spor Kulübü ve Hidayet Spor Kulübü hokey branşında Malatya’yı en iyi şekilde temsil ediyor. Yeni dönemde de takımlarımız başarılarını artırarak, yollarına en iyi şekilde devam edeceklerdir. Bu anlama Malatya, milli takımada birçok sporcu kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Hokey branşında milli olan sporcularımız, üniversitede de okuma imkanına kavuşuyor. Bu anlamda hem hokey sporu gelişiyor hem de sporcularımız kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Bu Malatya hokeyine de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

"En İyi Şekilde Yaptı"

2012 Erkekler Avrupa Şampiyon Kulüpler Challenge 2 (Men Euro Hockey Indoor Club Challenge 2) müsabakalarına Malatya’nın ev sahipliği yapmasını da değerlendiren Sarı, “Şampiyonanın Malatya’da yapılmasında Federasyon Başkanımız Sadık Karakan ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı’nın çok büyük destekleri oldu. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı, bu organizasyona hak ettiği değeri vermiş ve Malatya, şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapmıştır. Bu anlamda Yeşiltepe Spor Salonu en iyi şekilde dizayn edilerek, şampiyona en iyi şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.

Sarı, şampiyonada 10 ulusal hakemin görev yaptığını belirterek, kendisinin de şampiyonada görev yapmasının ayrı bir mutluluk verici olay olduğunu ifade etti.

Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübünün çim hokeyinde önemli başarılar elde ettiğine de dikkat çeken Sarı, “Anadolu Ateşi Spor Kulübü, milli antrenör Savaş Yılmaz yönetiminde büyük başarılar elde etmiştir. Özellikle elde edilen Avrupa Şampiyonluğu Türkiye ve Malatya adına büyük bir kazanım olmuştur. Elde edilen şampiyonluk ile Türkiye Challenge 2’ye çıkmıştır” diye konuştu.

Sarı, Türkiye Hokey Federasyonu’nda Sadık Karakan Başkanlığında oluşan yönetim kurulu üyeliğinde Malatya’dan Nevzat Alaca’nın da bulunduğunu kaydederek, Alaca’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Eski milli tekvandocu ve antrenör Nevzat Alaca’nın hokey sporuna büyük destekler verdiğini ifade eden Sarı, “Sporun içinden gelen ve sporu her anlamda destekleyen Alaca, Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bu anlamda hokey sporuna büyük katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Malatya’da hokey sporuna destekte bulunan ve takımlarımıza sahip çıkan Nevzat Alacaya’ya yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

"Büyük Mutluluk Duyuyorum"

Sadık Karakan başkanlığında oluşan Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulunda görev alan Nevzat Alaca, kendisine bu görevin layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Alaca, hokey sporuna Malatya’da kurdukları takımla katkı sağladıklarını anımsatarak, “Hokey sporu gelişimini sürdüren ve her yıl daha da ileriye giden bir spor dalı. Bu anlamda herkesin bu spor dalına sahip çıkması gerekiyor. Bizde yerelden başlayarak, hokey sporuna gerekli katkıları sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah yeni görevimle birlikte hokey sporuna daha da büyük katkılar sağlamak istiyorum” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız