SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Huzur Hakim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bir süre önce atanan Nuri Uluayak, basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Malatya Polisevi'ndeki tanışma toplantısında konuşan Uluayak; " Gazeteciler toplumun bilgilendirilmesi için çok önemli bir görev yapıyor. Ülkemizdeki ve buna bağlı olarak Malatya'daki huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda emniyet teşkilatının yanında basın mensuplarına da çok büyük görevler düşüyor. Bundan sonraki yürütülen çalışmalarda da huzur ve güven adına desteklerinizi bekliyoruz. Her toplumda özellikle asayişe yönelik olayların toplum içerisinde çok büyük infiallere sebep olmaması için duyarlılığınız önem kazanıyor. Demokratik bir toplumda yaşıyoruz, her insanın hatası olabilir buna karşı kanunun koyduğu müeyyideler vardır. Fakat bunları çok farklı bir şekilde yaptığınız zaman ülkemizin hassasiyetleri açısından da dengesizlikler doğmaktadır. " ifadelerini kullandı. 

Kendisinden önce görev yapan emniyet müdürlerine hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Uluayak, "Başta sayın Valimize, Malatya'da bugüne kadar huzur ve güvenin sağlanmasına katkılarından dolayı, terör konusundaki duyarlılıklarından dolayı, Malatya'nın sakin ve huzurlu bir il olmasına katkılarından dolayı Malatya halkına da teşekkürlerimi iletiyorum. Malatya ilimizi bir çok konuda gelişmiş halde buldum; bu bölgede cazibe merkezi haline gelmiş. " dedi. 

Emniyet teşkilatının yapısı ile ilgili bilgiler veren Ulukaya, "Ülkemiz uzun yıllardır değişik bir süreçten geçiyor, yaklaşık 30 yıldır devam eden bir terör gündemi var. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de hem ekonomik anlamda hem de huzur anlamında bir yapı sergileniyor. Ülkemizin geleceği adına, bu yapının devamı adına bütün vatandaşlarımızın katkıda bulunması geriyor. Bir çok sosyal içerikli projelere destek verilmektedir. Suçlar oluşmadan önce ,toplumun suça itilmeye yönelik kesimlerinin, risk gruplarının ve çocukların korunmasına yönelik değişik projeler üretilmiştir. Bu çerçevede hizmetleri yürütmekteyiz. Emniyet teşkilatının mutlaka eksikleri vardır. Fakat tüm eksikliklerine rağmen Türkiye'de en iyi çalışan kurumlardan bir tanesidir. Toplum içerisinde mutlaka bazı şeylerin dengelenmesi gerekiyor. Bireyler için özgürlük esastır, fakat bu özgürlüklerin bir noktadan sonra kamu yararlarına aykırı olmamalıdır. Mesela alkol almak serbesttir, ancak alkollü araç kulanmak yasaktır. Dolayısıyla polis görevlerini yaparken, kanunla verilen yetkilerini kullanarak toplumdaki bir takım şeylerin korunmasını amaçlamaktadır. " ifadelerini kullandı. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'da konuşmasında, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak'a hoşgeldin dileklerini ileterek, görevinde başarılar diledi. 

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız