SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da İddialıyız''

A- A+ PAYLAŞ

“Seçimde sahnede olduğumuzu gösteren işaret fişeği atacağız” diyen SP’nin yeni lideri Kurtulmuş, İstanbul’un birçok ilçesini geri alacaklarını iddia ediyor

Saadet Partisi’nin 3 gün sürecek ve 7 ili kapsayan seçim miting maratonu Ağrı’dan başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 3 günlük programın ilk gün ayağında Ağrı’da ve Van’da miting düzenledi. Bugün ise Bingöl ve Muş’ta miting düzenleyecek. Daha sonra ise sırasıyla Bitlis, Adıyaman ve Şanlıurfa mitingleri yapılacak. Numan Kurtulmuş ile 3 günü kapsayan programı yolculuğunda özel görüşme yapma fırsatı bulduk. Kurtulmuş, yerel seçimlerde özellikle 21 ilde iddialı olduklarını bunlardan 7 ili ise 3 günde gezeceğini söyledi. Kurtulmuş “Bu 7 il dışında Elazığ, Malatya, Düzce, Tokat, Sivas, Bayburt gibi illerde birinci ya da ikinci parti olma iddiası taşıyoruz” dedi.

İstanbul’da da iddialıyız

Kurtulmuş, seçimin en sert geçtiği İstanbul’da da iddialı olduklarını söylüyor: “Ona yakın ilçede iddialıyız. Bu ilçeler arasında Üsküdar, Bağcılar, Sultanbeyli, Sultangazi, Esenyurt, Eyüp, Fatih ve Beykoz yer alıyor. Bu seçimlerde sahnede olduğumuzu göstereceğiz ve tabanımıza işaret fişeği atacağız.”

Özellikle yolsuzlukla ilgili dosyaları ellerine geçtikçe savcılığa göndermeye devam edeceklerini söyleyen Kurtulmuş, “Ben genel başkan olurken yaptığım konuşmada; Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğime dair söz verdim. Dosyalar konusunda doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SP lideri, ilk durağı olan Ağrı’da halka seslendi. Kurtulmuş, bölgenin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi: “Ülke üzerinde oynanan bütün oyunlar sona erdirilecek. Hepimiz biriz, bütünüz, kardeşiz. Diyarbakır’da insanlar mevlitte bir araya geldi. Bu coğrafyanın birleştirici unsuru, çimentosu, harcı Müslümanlık duygusu, Peygamberlik sevgisi ve Allah aşkıdır. Bu ülkenin Türkleri, Kürtleri, Çerkezleri, Lazları, Acemleri hep beraber sorunları çözeceğiz. Asırlar boyu olduğu gibi dostluk ve barış içinde yaşayacağız. Kerkükün, Musul’un Halepçe’nin, Batum’un, Nahçıvan’ın sorunlarını çözmeye odaklanmamış bir Türkiye, Van, Diyarbakır ve Ankara’nın da sorunlarını çözemez” dedi.

Ergenekon davası

Kurtulmuş’u ikinci durağı olan Van’da yaklaşık 2 bin kişi izledi. Kurtulmuş’un yaptığı konuşmada dikkat çektiği konulardan biri de Ergenekon davası oldu: “Ergenekonla ilgili gelişmeleri ibretle izliyorum. Kuyular açılıyor. İnsan kemikleri çıkıyor. Bu meselede bazı partiler avukat, bazı partiler savcı gibi davranıyor. Bu Türkiye için önemli bir meseledir. Kimse taraf olmasın. Gerçekler ortaya çıksın. Sonuna kadar araştırılsın, ortaya çıkarılsın. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu dava da artık geride kalsın. Geçmişte yaşaşanan faili meçhuller ortaya çıkarılsın. Kimse korku içinde yaşamasın.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız