SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İki Lisenin Başarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:21
Malatya'da İki Lisenin Başarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Anadolu Lisesi'nden 87, Malatya Fen Lisesi’nden ise 63 mezun öğrenci birinci yerleştirmede çeşitli üniversitelere yerleştirildiler.

MALATYA ANADOLU LİSESİ..

Malatya Anadolu Lisesi 2015 ÖSYS yerleştirme sonuçlarında elde ettiği başarı ile velileri sevindirdi. 

ÖSYS sonuçlarına göre Malatya Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerden 38’i Tıp, 5’i Diş Hekimliği, 5’i FTR, 9’u Hukuk- 17’si Mühendislik, 4’ü Rehberlik ve Psikoloji Danışma, 2’i Siyaset Bilimleri ve Uluslar arası İlişkiler 2’si Hemşirelik, 1’i Besleme ve Diyetetik, 1’i Mimarlık, 1’i Okul Öncesi, 1’i İşletme ve 1’i Coğrafya Öğretmenliği bölümlerine yerleşti.

Malatya Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Şahin, bu başarıda emeği geçen başta okul idaresi olmak üzere öğretmen ve personele teşekkür etti.

MALATYA FEN LİSESİ..

Malatya Fen Lisesi'nden mezun olan 44 öğrenci Tıp Fakültesi'ne yerleşmeye hak kazanırken, 12 öğrenci Mimarlık-Mühendislik fakültelerine, 3 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesi'ne, 1 öğrenci de Hukuk Fakültesi'ne yerleşti.

Malatya Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Muhittin Yürekli ve Başkan Yardımcısı Yavuz Özdinç ile birlikte ortak basın açıklaması düzenleyen Malatya Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Dönmez, başarılarının arkasında Okul Aile Birliği ile olan işbirliğinin yattığını belirterek “Lisemizden 2014-2015 yılında mezun olan öğrencilerden 63 tanesi üniversiteye yerleşti. TEOG sınavı sonuçlarına göre de Malatya Fen Lisesi'ni kazanan öğrencilerin yüzdelik diliminde artış gözlenmiştir. Bu büyük bir başarıdır ve bu başarının arkasında Okul Aile Birliği ile olan işbirliğimiz var. Bizler Okul Aile Birliğinin de desteğini alarak öğrencilerimizin daha iyi koşullarda öğrenim görmeleri için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız