SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da İlgi Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı tarafından başlatılan,"1 milyon iyi insan aranıyor" kampanyasına Malatya'dan istenilen düzeyde katılım sağlanamadı.

Kızılay Malatya Kan Merkezi doktorlarından Hülya Yalçın, yaz dönemi için kan bağışının artış gösterdiğini belirterek, "Ancak şuanda kan bağışı yeterli düzeyde değil. ‘1 milyon iyi insan aranıyor’ kampanyasını kamuoyu ile paylaşmıştık. Türkiye genelindeki kampanyada gönüllü kan bağışı arttı, ancak istenilen düzeyde değil" dedi.

Malatya'da Kan Merkezi görevlilerinin her gün insanları gönüllü kan bağışına teşvik amacıyla çalıştıklarını kaydeden Yalçın, "Her gün yeni cami karşısında görevli arkadaşlarımız kan bağışı için stand açıyor. Bunun dışında ilçelere ve çeşitli kurumlara da ekiplerimiz gidiyor. Ayrıca, yine merkezimizde de kan bağışı yapılabiliyor. Yaz ayında tekrar bir kampanya dönemine gireceğiz. Ağustos ayının sonlarına doğru yoğun bir çalışma programı belirledik. Merkezin dışında ilçeleremize de sık sık gideceğiz. Ramazan ayı döneminde teravih sonrası camilerimize ekiplerimiz gidecek" şeklinde konuştu.

Yalçın, vatandaşların bir çoğunun kan bağışının ne anlama geldiğini bilmediğini ifade ederek, "Kan bağışı kişinin vücuduna zararı olmaz. Biz kan bağışı öncesi çeşitli kontrollerden sonra kan alıyoruz. Kan alırken, kan veren kişinin de sağlığını düşünüyoruz. Kişiye zarar vermeyecek şekilde kan alıp, gerekli yerlere ulaştırıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız