SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İlk Kez Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:36:49
Malatya'da İlk Kez Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilk kez, Devlet Hastanesi’nde migren ameliyatı yapıldı. İzmir’den Malatya'ya gelen 10 yıllık migren hastası Asuman Hanedar, Op. Dr. Çetin Duygu tarafından ameliyat edildi.

Malatya Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleştirildi. İzmir’den Malatya’ya gelen migren hastası Asuman Hanedar, ameliyat edildi. 2.5 saat süren ve kamera sistemi ile yapılan endoskopik migren ameliyatı Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu tarafından gerçekleştirildi.

Doktor Duygu, yaptığı açıklamada, "İstanbul’ da bir çok ameliyat gerçekleştirdim. Bu ameliyatta başarı oranımız yüzde 85, 90 dır. Malatya’da da bir ilke imza attık” ifadelerini kullandı.

Duygu, "32 yaşında Asuman Hanedar isimli 10 yıllık migren hastası, en çok aç kalamamak, rüzgarlı havada yürüyememek ve ataklarından dolayı dışarı çıkamamaktan şikayetçi. Son yıllarda bilimin gelişmesi ve yeni teknolojiler ışığında geliştirilen yeni yöntemlerle çaresiz denen hastalıklara çözüm bulunabilmektedir” şeklinde konuştu.

Op. Dr. Çetin Duygu, Amerika’da 10 yıldır uygulanmakta olan Endoskopik Migren Ameliyatı ile ülkemizde migren hastalarını tedavi etmeye devam edeceğini, bu vesile ile Malatya'da ilklere imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Başarılı geçen ameliyat sonrası ertesi gün taburcu olan hasta Asuman Hanedar ise, kronik migren hastaları için yeni bir yöntem olan Migren ameliyatının Malatya Devlet Hastanesi’nde yapılmasının kendisi için bir dönüm noktası olacağımı söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız