SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da İlk Kez Yaşıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:46
A- A+ PAYLAŞ

Eski Dilek ve Gündüzbey Belediyeleri'nde çalışan memur ve işçilerin geçmiş dönemlerden kalan maaş, sosyal hak ve alacaklarının ödenmesine ilişkin Yeşilyurt Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi arasında protokol imzalandı. 

Yeşilyurt Belediyesi'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile memur ve işçiler katıldı.

Protokol imza töreni öncesi konuşan Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, "Yetkili sendika olarak Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın müjdeli haberinden dolayı bir araya geldik. İşçi arkadaşlarımızla birlikte Sayın Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Takdir edersiniz ki, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası'ndan sonra kapanan belde belediyelerinde, üye olan işçi arkadaşlarımızın geçmişe dönük maaş, sosyal hak ve diğer ikramiyeleriyle ilgili alacakları söz konusuydu. Belediye Başkanımız göreve başladıktan sonra bu sorunu görüştük. Bu konunun acilen çözülmesi noktasında gerekli yerlere talimat verdi. Allah razı olsun bize yardımcı oldu. Bunun sonucunda işçi arkadaşlarımızın geriye dönük alacaklarını bu protokol ile almış olacağız" dedi.

Geleri, Hak-İş'in Türkiye'de en büyük sendika olduklarını ifade ederek, "Bunun örneklerini çok az yaşamışızdır. Ama Malatya'da bunu ilk kez yaşıyoruz. Geçmişte 10-15 yıla yakın alacakları bulunan işçi arkadaşlarımızın, alacaklarını almaları adına Yeşilyurt Belediye Başkanımız bize çok yardımcı oldu. İşçi arkadaşlarımın adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"2006 YILINDAN BUYANA ALACAKLARI OLAN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ VAR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Yeşilyurt Belediyesi'nde çalışanların hep birlikte bir takım olduğunu ifade etti.

Polat, muhasebe kayıtları sonrası eski Dilek ve Gündüzbey Belediyeleri'nde çalışanların alacaklarının olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, "Biz bu kardeşlerimizle birlikte inşallah önümüzdeki dönem Yeşilyurt'u yöneteceğiz ve hizmet edeceğiz. Devlette süreklilik esastır. Bu çerçevede de seçim öncesinde de konuştuğumuz zaman; 'Kimin alacağı varsa bunlar incelenir. Muhasebe kayıtlarına bakarız ve alacaklar ödenecektir' demiştim. Ama burada bizim için önemli olan nokta; çalışan, hizmet üreten kardeşlerimizin alacaklarıdır. Yaptığımız çalışmalar sonucu eski Dilek ve Gündüzbey Belediyeleri'nde çalışan kardeşlerimizin alacaklarının olduğunu tespit ettik. Daha yoğunluklu olarak da eski Dilek Belediyesi'nde çalışan kardeşlerimizin alacaklarının olduğunu muhasebe kayıtları sonucunda belirledik. Dilek Belediyesi'nde çalışan kardeşlerimizin 228 bin TL maaş alacaklarının olduğunu, ikramiye ve sosyal haklar açısından da 910 bin TL alacaklarının olduğunu tespit ettik. Bu ikramiye ve sosyal hak alacakları da sadece geçen dönem değil, 2006 yılından bu yana gelen alacakları kapsıyor. Yani işçi kardeşlerimizin 2006 yılından beri içeride alacakları oluşmuş. Eski Gündüzbey Belediyesi'nde de çalışanların 86 bin TL alacakları olmuş. Toplam bir milyon 225 bin TL alacak ortaya çıkıyor. Sendika temsilcisi kardeşlerimizle de yaptığımız değerlendirme sonucunda, maaş borçlarını ivedilikle ödeyeceğiz. Sosyal hak ve ikramiye alacaklarını ise 4 taksitle ödeyeceğiz. Bu kapsamda 315 bin TL maaş borcunu ivedilikle ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI, MAAŞLARINI GÜNÜNDE ALACAK"

Yeşilyurt Belediyesi'nin maaş ödeme probleminin olmayacağını dile getiren Polat, "Yeşilyurt Belediyesi hem işçi hem memur hem de hizmet alımıyla çalışan bütün kardeşlerimiz maaşlarını günü gününe alacak. İçeride de alacakları kalmayacaktır. Bu medeniyet bize çalışan kardeşlerimizin maaşlarını günü gününe ödemeyi gerektiriyor. Çalışan kardeşlerimizin maaşlarını asla geciktirmeyiz. Asla ödememe gibi bir durumumuz olmaz. Zaten hak ettiğiniz maaşlarınızı alacaksınız. İçeride olan alacaklarınızı da 4 eşit taksitte ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Polat, sorunları tek tek çözdüklerini ifade ederek, "Bu, Malatya'nın büyükşehir olmasının mecburiyetini gösteriyor. Personel maaşını bile karşılayamayacak durumda olan beldelerimiz vardı. Nitekim yaşananlarda bugün ortada. 7 belde içerisinde Yeşilyurt Belediyesine gelen bir mimar, bir de mühendis arkadaşımız var. Şuanda biz 30'a yakın mimar ve mühendis çalıştırıyoruz. Daha önceki süreçte aynı bölgede bir mimar, bir mühendis vardı. İş sadece parasal anlamda değil, teknik olarak da beldelerimizin imkanları kısıtlıydı. Ama büyükşehrin getirdiği imkanla birlikte yaşanan sorunu yıllar sonra biz burada çözüyoruz. Açık söyleyeyim birçok borcumuz var. Beldelerden gelen borç ve sıkıntılarımız var. Ama sizin emanetlerinizi ödemek kadar hiçbir şey bizi mutlu edemez. Yeşilyurt bize emanet ve hepimiz Yeşilyurt'un hakkını vereceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız