SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İlk Teravih Namazı

0
Güncellendi - 2017-05-28 05:34:07
Malatya'da İlk Teravih Namazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ramazan Ayının ilk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti.

Ramazan'ın gelmesi ile ilk teravih namazı da kılındı. İlk teravih namazını kılmak için Malatyalılar başta Yeni Cami olmak üzere tüm camileri doldurdu. Malatya Valisi Mustafa Toprak da ilk teravih namazı için Yeni Camii'ni tercih etti. Namaz öncesinde İl Müftüsü Ümit Çimen Ramazan ayının güzelliğini, faziletini ve bereketini anlattığı vaazında bu yılki Ramazan Ayının temasının "Üzerinde her canın hakkı var" olduğunu söyledi.

Çimen, Ramazan'ın tüm İslam alemine hayır getirmesi temennisinde bulundu.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde bulunduran bir mübarek Ramazan ayına daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, evrensel dostluk, hoşgörü ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeliyiz.

Özellikle garip guraba, fakir ve yardıma muhtaç insanlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi, Aziz Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, anne, baba ve büyüklerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, sofralarına misafir olmalı, onları sofralarımızda misafir etmeliyiz.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını Yüce Allah’tan dua ve niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Türk Milleti’nin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, bütün insanlığa barış ve esenlikler diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Müslümanlar açısından mübarek üç ayların sonuncusu olan ve içerisinde bin geceden daha hayırlı olduğu müjdelenen ‘Kadir Gecesi’nin bulunduğu Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.

Ramazan ayı; hoşgörünün, muhabbetin, şefkatin, merhametin ve rızkın bol olduğu önemli bir aydır. Her şeyden önce bu ay yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu ayda; yardımlaşmaya, dayanışmaya, muhtaçları gözetmeye, aramızdaki kırgınlıkların sonlandırılmasına, birlik-beraberlik ve kardeşliğimizin artmasına daha da önem vermeliyiz.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı’nın Malatya’mıza, ülkemize ve tüm İslam âlemine barış, huzur ve huzur getirmesini diler, tüm hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı kutlarım."

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız