SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İnsan Hakları Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Malatya İnsan Hakları Kurulu tarafından, "İnsan Haklarında Yargısal Denetim" konulu bir panel düzenlendi.

 

Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen paneli Vali Osman Derya Kadıoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, kurum ve kuruluş temsilcileri, polis memurları ile vatandaşlar dinledi.

 

İnönü Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çivi'nin başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Malatya Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Doğan Karaoğlan ile Komisyon Üyesi Av. Adalet Tulaz katıldı.

 

Yargısal denetimin ağırlıklı olarak konuşulduğu panelde, salonda bulunan davetlilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.

 

Öte yandan, İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Niyazi Gökçe, "İnsan hakları demek, demokrasi demektir. İnsanlara, din, dil, ırk, cinsiyet, siyasal ve inanç farkı, toplumsal köken, zengin-fakir ayrımı yapmaksızın eşit davranmak gerekmektedir. Ancak yaşadığımız şu günlerde ülkemizde alt kimlik-üst kimlik tartışmalarıyla toplum içinde etnik köken ayrımı yapılmakta, ülke içinde kargaşa ortamı ve gereksiz ve suni gündem oluşturulmaktadır" dedi.

 

Gökçe, günümüzde çağdaşlığın ölçütünün insan hakları olduğunu belirtti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız