SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İnternet Dolandırıcılığına 8 Gözaltı!..

A- A+ PAYLAŞ

İnternet sistemini kullanarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenleyerek dolandırıcılık yaptıkları, şebeke oluşturdukları öne sürülen şahıslara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Malatya polisi tarafından operasyon yapıldı. Malatya'da 8 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, İnternet dolandırıcıları paraların üzerine uzanıp poz bile vermiş!

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Teşekkül halinde Bilişim sistemi kullanılarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve ruhsatsız silah bulundurmak suçları ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 28.10.2006 tarihinde başlatılan Malatya da 3 ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde ilimiz genelinde olayla alakalı 8 şahıs yakalanmıştır.

Şahısların evlerinde yapılan arama sonucunda;

U.U.U. isimli şahsın evinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar donanım parçaları DVD ve CD ele geçirilmiş,şahsın ikametinde kullandığı bilgisayarına el konularak yapılan incelemede 87 Adet kimlik kopyası ile 92 adet kredi kartı kopyası tespit edilmiştir.

M. T. İsimli şahsın ikametinde yapılan aramada internet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan harcamalarla satın alınan ürünlere ait belgeler, elektronik eşyalar ve giyim malzemeleri elde edilmiş, ayrıca 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca elde edilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde U.U.U. isimli şahsın liderliğinde diğer şüpheli şahısların iştiraki ile internet üzerinden başka şahıslara ait kredi kart bilgileri ile çeşitli internet sitelerinden alışveriş ve harcamalar yapıldığı,bu işlemlerde birçok sahte belge ve nüfus cüzdanı kullanıldığı,kumar ve bahis sitelerinden sahte belgeler ve başkalarına ait bilgiler kullanılarak işlemler yapıldığı ve bu yolla yüklü miktarda maddi menfaat temin ettikleri ele geçirilen bilgisayarların incelenmesi ve alınan ifadelerden tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak yakalanan 8 şüpheli şahıs 31.10.2006 günü Adli mercilere sevk edilmiş,Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle suç teşekkülünde yer aldığı değerlendirilen diğer şahısların tespit ve yakalama çalışmaları devam etmekte olup soruşturma ülkemiz genelinde çok yönlü olarak devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız