SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İse..

A- A+ PAYLAŞ

TOBB Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Temmuz ayı Kurulma, Tasfiyeye Giren ve Kapanma İstatistiklerini açıkladı.

TOBB ticaret sicil verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın Temmuz ayı döneminde geçen yılın temmuz ayına oranla açılan şirket sayısında yüzde 9.21 oranında azalma, açılan kooperatif sayısında ise yüzde 114 oranında artış tespit edildi. Açılan gerçek kişi ticari işletme sayısı geçen yılla aynı oldu.

BÖLGE TASFİYE ORANI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2009 temmuz ayında 2008’in aynı ayına göre tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 26.66’lük düşüş gösterirken, tasfiye edilen kooperatif sayısı aynı oldu. Bölgede kapanan şirket sayısı yüzde 15.38, kapanan kooperatif sayısında yüzde 18.18’lik artış belirlendi. Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 9.52 oranında geriledi.

BÖLGEDE KAPANAN ŞİRKETLER ORANI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2009’un Temmuz ayında 128 şirket, 15 kooperatif, 127 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Dönem içinde 11 şirket ve 24 kooperatif ise tasfiyeye girdi. Bölgede haziran ayı içinde 15 şirket, 13 kooperatif ve 133 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu.

Erzurum’un bölge payı açılan şirketlerde yüzde 11.71, açılan kooperatiflerde yüzde 40, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 15.74 olarak gerçekleşti.

Erzurum’un bölge toplamındaki tasfiye payı şirketlerde yüzde 9, kooperatiflerde yüzde 33.3 olurken, kapanan şirket sayısı yüzde 20, kapanan kooperatif sayısı yüzde 53.84, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı da yüzde 9.77’lik pay gösterdi.

BÖLGENİN ÜLKE PAYI
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ülke toplamındaki payı, açılan şirkette yüzde 3.26, açılan kooperatifte yüzde 14.42, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 3.22; tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 0.96, tasfiye edilen kooperatif sayısında yüzde 4.74; kapanan şirket sayısında yüzde 1.98, kapanan kooperatif sayısında yüzde 6,7, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 3.9 oranında gerçekleşti.

AÇILAN ŞİRKETLER SIRALAMASI
2009’un temmuz döneminde Doğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla şirketin açıldığı il 34 şirketle Malatya olurken, 23 şirketle Elazığ ikinci, 15 şirketle Erzurum üçüncü, 13 şirketle Van dördüncü, 8 şirketle Muş beşinci, 6 şirketle Erzincan ve Kars 6’ıncı oldular.Dönemde Ağrı’da 4, Bingöl’de 5, Bitlis’te 3, Hakkari’de 4, Tunceli’de 1, Ardahan’da 2 ve Iğdır’da ise 4 şirket açıldı.

AÇILAN KOOPERATİF SIRALAMASI
Bölgede Temmuz ayında en fazla kooperatif kuruluşunun kaydedildiği il Erzurum oldu. Bölgede ay içinde Elazığ’da 1, Muş’ta 5, Tunceli’de 1 ve Van’da ise kooperatif faaliyete geçti. Dönemde gerçek kişi ticari işletmesinin en fazla sayıda açıldığı il 25 işletmeyle Malatya olurken, 20 işletmeyle Erzurum ikinci, 18 işletmeyle Elazığ üçüncü, 13 işletmeyle Van, dördüncü sırada yer aldılar. Haziran’da Ağrı’da 5, Bingöl’de 3, Bitlis’te 4, Kars’ta 8, Muş’ta 1, Tunceli’de 2, Ardahan’da 4, Iğdır’da ise 6 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.

KAPANAN ŞİRKETLER SIRALAMASI
Temmuz’da kapanan şirket sayısı bakımından 3 şirketle Erzurum ve Malatya ilk sırada yer alırken, bu illeri 2 kapanan şirketle Bingöl,Van, bir şirketle Ağrı, Bitlis, Kars ve Iğdır izledi.

Dönemde Bingöl, Erzincan, Malatya ve Muş’ta bir, Van’da 2, Erzurum’da ise 7 kooperatif faaliyetini durdurdu. Gerçek kişi işletmesinin en yüksek sayıda kapandığı il ise 34 işletmeyle Bitlis olurken bu ili 21 işletmeyle Malatya, 15 işletmeyle Muş, 13 işletmeyle Erzurum ve Elazığ, 6 işletmeyle Iğdır izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız