SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da İşsiz Sayısı Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:15
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin  iktidara geldiği 2002 yılı sonunda Malatya’da işsiz sayısı 10 bin 200 iken, geçen ay 26 bin 300’e çıktığını söyledi. 

 Ağbaba, Hekimhan İlçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP ) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar , Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tanataş ile birlikte Hekimhan’a bağlı Hasançelebi Beldesi, Köylü Köyü, Akmağara, Salıcı, İğdir, Balıklaya Köyleri ve Mıroğlar Mezarası’nı ziyaret etti. Hekimhan’ın ardından Arguvan İlçesine geçen heyet burada esnafla görüştü. Ağbaba, Malatya’nın ekonomik yönden her geçen gün daha kötü bir noktaya sürüklendiğini kaydederek, “Meclis kapandıktan sonra neredeyse her gün bir ilçemizi ziyaret ediyor, halkımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Halkımıza bir yıllık yaptığımız çalışmaları aktarıyor, hesap veriyoruz. Gittiğimiz her ilçede, her köyde ortak sorun açlık, yoksulluk. Bugüne kadar halinden memnun olan kimseyle karşılaşmadım. İnsanlar kayısısının para etmemesini, hayvanlarını satamadıklarını, tarlalarını sulayamadıklarını, meralarına giremediklerini, su kaynaklarının birilerine peşkeş çekildiğini, mazota, gübreye, samana para bulamadıklarını söylüyorlar” dedi. Milletvekili Ağbaba, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılı sonunda Malatya’da işsiz sayısı 10 bin 200 iken, geçen ay 26 bin 300’e çıktığını belirterek şunları söyledi: "Malatya’ya 10 yılda 16 bin işsiz veren AKP, Malatyalının elindeki Şeker, Sümer ve Tekel fabrikalarını ellerinden aldı. Hem suçlu, hem güçlüler. AKP, Türkiye’de en çok Malatya’yı mağdur etti. AKP oyunu artırdıkça, Malatya geleceğini kaybediyor.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız