SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İyi, Elazığ'da Kötü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:22
Malatya'da İyi, Elazığ'da Kötü!
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Fikret Çelik, Genel Kurul'da yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Çelik, Elazığ milletvekillerine bazı konularda sitemde bulundu. 

Elazığ Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve üyeler katıldı. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda mevcut Başkan Fikret Çelik yeniden başkanlığa seçildi. Başkanlığa yeniden seçilen Fikret Çelik, seçimlerin Elazığ’a hayırlı olması temennisinde bulundu ve esnafın sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Elazığ Milletvekillerinin kendilerine ilgisiz davrandığını savunan Çelik, “2013 yılını üzüntüyle geride bırakıyoruz. Küçük esnafımızın işleri her geçen gün azalıyor. Esnafın çektiği sıkıntı bizlere de yansıyor. Ne kadar sıkıntı olursa olsun ben üyelerimin sıkıntılarını çekmeye razıyım. Üye sayımız 2 bin 700’den 900’e düştü. Bunu üzülerek ifade ediyorum. Bakkallar kapanmak üzere, marangozlar işsizlikten şikayetçi, şoför esnafı da ‘halimize ne olacak’ diye bize dert yanıyor. Ben buradan milletvekillerimize seslenmek istiyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce Elazığ’da bir esnaf kooperatifi kuruldu. Sayın vekillerimiz hem kongreye hem de açılışa katıldılar. Ancak bizim kongremize davetiye göndermemize rağmen kimse gelmedi. Ben bunları dile getirince karşı tarafın gücüne gidiyor” dedi.

“ESNAFA KREDİ VERİLMİYOR İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Esnaflara kredi verilmiyor iddialarını da sert bir üslupla eleştiren Başkan Çelik, “Değerli üyeler, ben bu kürsüden sizlere sesleniyorum. Bugüne kadar hanginiz geldiniz de ben sizlere kredi vermedim. Ancak şartlar müsait olmazsa kredi talepleri reddediliyor. Örneğin bankalara ve maliyeye borcu olan esnafa sistem kredi vermiyor. Oda veya borsaya kayıtlı olanlara sistem kredi vermiyor. Buna ben ne yapabilirim. Bu tür durumda olan esnaf kredi alamayınca hemen karşı tarafa giderek bizim isteyerek kredi vermediğimizi söylüyor. Babamın düşmanı olsa kredisini asla engellemem. Meyve veren ağaç taşlanır derler. Çok doğru bir söz. Ben meyve verdiğim için taşlanıyorum. İstedikleri kadar taşlasınlar, siz yanımda olduğunuz sürece hiç endişem yok” diye konuştu.

MALATYA BAŞKANI "İYİ GEÇTİ" DİYORDU..

Elazığ'daki ESKKK Başkanı Çelik'in 2013 yılını esnafın sıkıntılı bir yılı olarak değerlendirirken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan  ve 2013 yılını esnaf açısından değerlendiren Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren, “2013 yılı esnaf açısından iyi geçti. Tabi ki eksiklik olmadı mı? Oldu, ancak inşaat sektörünün hareketli olması, esnafımız için iyi oldu. 275 kalem inşaat sektöründeki çalışma, esnafın hareketli geçmesine sebep oldu. Özellikle inşaat sektöründeki hareketlilik esnafımıza da yaramıştır” şeklinde  konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız