SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da KADİM Koordinatörlüğü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü'nün kurulduğu bildirildi. Koordinatör olarak İşkur İl Müdürü Yaşar Karataş'ın görevlendirildiği öğrenildi.

Malatya İl İstihdam Kurulu toplantısı İş-Kur Müdürlüğü'nde yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yapılan toplantıya kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, kayıt dışı istihdamla mücadelede vatandaşları bilgilendirme konusunda önemli çalışmalar yapılacağını belirtti.

Karataş, "4 Ekim 2006 tarihli Başbakanlık genelgesi ile ülkemizde kayıt dışı istihdamla mücadele, yabancı kaçak işçi çalıştırılmasını önlenmesi amacı ile planlı, koordineli, etkin, sürekli ve tüm kesimlerin katıldığı çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kayıt dışı İstihdamla Mücadele KADİM projesi yürürlüğe konmuştur. Bu projede belirtilen faaliyetlerin sürdürülmesi için Malatya Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. Bu proje 24 ay süreyle uygulanacak" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte artık her alanda, istihdamın, insanların ve arazinin de kaydının yapılacağını vurguladı. Vali Daşöz, "Çağdaş bir ülkenin en önemli unsurlarından birisi kayıttır. Her şeyin kayıt altına alınıyor olmasıdır. İnsanların bir kısmı kurallara tam uyarken, bir kısmının uymamasını sağlarsanız veya ona ortam hazırlarsanız, kuralara uyan insanlar nasıl rekabet edecek?" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız