SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kadın Çiftçiler Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışma bu yıl da yapılacak. Tarım İl Müdürlüğü, yoğun ilgi nedeniyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen yarışmanın 30 Mart'ta gerçekleştirileceğini bildirdi ve yarışma için başvuru koşullarını açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nce 2004 yılında Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor " adlı bilgi yarışmasının kamuoyunda ve medya'da yoğun ilgi görmesi nedeniyle; 2006 yılında 81 ilde 3.cü kez yapılması planlanmıştır.

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek , kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla bu yarışmalar düzenlenmiştir.

Yarışmalar İl, Bölge ve Final olarak üç aşamada planlanmış olup, İl yarışmalarının Malatya ile ilgili olanı 30/03/2006 Perşembe günü yapılacaktır.

-İlçe Tarım Müdürlükleri" Çiftçi Kadınlar Yarışıyor " bilgi yarışmasını tüm köylere duyuracaktır.

-Müracaatlar sonunda yarışmaya katılacak köyler tespit edilecek ve birbirleriyle yarışacak köyler kura ile belirlenecektir.

-Her köyden iki kadın çiftçi köyü adına yarışmaya katılacak ve bir tanesi sorulara cevap vermek için sözcü olacaktır.

-İl yarışması sonucu birinci olan kadın çiftçiler, Malatya ili temsilcisi olarak Hatay İlinde yapılacak bölge yarışmasına, Hatay ilinde yapılacak olan Bölge yarışmasında birinci olan kadın çiftçiler, Edirne ilinde yapılacak olan finallere katılacaktır.

-Sorular Tarımsal ve Ev Ekonomisi konularında, dört seçenekli olacaktır.

-Yarışmaya katılacak olan kadın çiftçiler en az 18 yaşını doldurmuş olması, en fazla lise mezunu olması, köyde ikamet ediyor olması ve çiftçilik yapması gerekmektedir.

-2004 ve 2005 yıllarında yarışmaya katılanlar 2006 yılında düzenlenecek olan yarışmaya katılamayacaktır .

-İlimizde yapılacak yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri, Malatya İl Tarım Müdürlüğünce verilecektir.

Malatya İlindeki " Kadın Çiftçiler Yarışıyor " bilgi yarışması 30/03/2006 tarihinde saat : 14.00'te İl Müdürlüğümüzün Karakavaktaki hizmet binası Toplantı Salonu'nda yapılacaktır."

Geçen yıl gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışması il birinciliğinde kazanan ekip, yine 22 Nisan tarihinde Malatya'da yapılan ve 5 ilin katıldığı bölge yarışmasında Malatya'yı temsil etmiş, birinciliği kur'a ile Kars ekibine kaptırmıştı. (Fotoğraf: Geçen yılki bölge yarışmasına katılan ekiplerin ödül töreninden)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız