SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da "Kalp Zirvesi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:34
Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Açık ameliyat gerektirmeden kalp kapakçığı değişimi olarak tanımlanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın Türkiye’de öncülüğünü yaptığı TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation)  yöntemine ilişkin bilimsel gelişmelerin ulaştığı yeni aşamaların tartışıldığı TAVI Güncelleme Toplantısı, Türkiye’nin kardiyoloji alanındaki en iyi isimleri ve genç hekimlerin katılımı ile hafta sonunda Malatya’da yapıldı. 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in yönetiminde yürütülen ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin de katkı sunduğu TAVİ Güncelleme Toplantısı’nda, TAVİ yöntemine ilişkin son gelişmeleri içeren çok sayıda tebliğ sunuldu. Toplantıda ayrıca Turgut Özal Tıp Merkezi’nde TAVI yöntemiyle yapılan kalp ameliyatları uydu üzerinden canlı yayınla toplantı salonuna aktarıldı ve bu ameliyatlarla eş zamanlı olarak somut örnekler üzerinden bilimsel tartışmalar yapıldı. 

Prof. Dr. Özdemir: TAVI Kardiyolojide gelinen zirve noktasıdır 

TAVI Güncelleme Toplantısı, Ulusal Kardiyoloji Kongresi öncesinde Malatya Hilton Otel’de yapıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği TAVI Güncelleme Toplantısı, Türkiye’nin kardiyoloji alanındaki en önemli isimleri ile genç hekimlerini bir araya getirdi. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin ile farklı üniversitelerden 100’ün üzerinde hekim katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Türkiye’nin tıp alanında öne çıkan üniversitelerinden çok sayıda bilim insanlarını Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, toplantının kardiyoloji alanındaki bilimsel çalışmalara ciddi katkılar sunacağına inandığını söyledi. 

TAVI Güncelleme Toplantısı’nın Ulusal Kardiyoloji Kongresi öncesinde yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Bu toplantıyı Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nden önce, mevcut bilimsel düzeyin tartışılması ve bilgi güncellemesinin sağlanması amacıyla düzenledik. Bu toplantı aynı zamanda bilimsel inovasyonu da kapsayan bir çerçeveye sahip” dedi. 

“Bu salonda Türkiye’de TAVI alanında, ilgili en üst düzeyde hocalar var” diyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, toplantıya katılan genç kardiyologlara seslenerek “Genç arkadaşlara özellikle tavsiyem, takıldıkları noktaları hiç tereddüt etmeden öğrenmek istedikleri, kafalarına takılan her şeyi sorabilirler. Bu spesifik alanda bu kadar seçilmiş bilim insanını bir daha böyle bir arada zor görebilirsiniz. O yüzden aklınıza takılan ve sormak istediğiniz her şeyi tereddüt etmeden sormanız memnuniyet verici olacaktır.  Toplantımızın güzel bir tartışma ortamına sahne olacağını düşünüyorum. Tüm bu nedenlerle toplantımızın içerik bağlamında özellikle genç arkadaşlarımıza ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

TAVI yönteminin bugün için kardiyolojide gelinen zirve noktası olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, yakın gelecekte, 2 yıllık bir süreçte mitral kapakla ilgili ciddi çalışmalara imza atılacağını da vurgulayarak bu çalışmaların da kullanıma gireceğini söyledi. 

Prof. Dr. Özdemir, TAVI Güncelleme Toplantısı’nın düzenlenmesi konusunda her türlü desteği verdiğini ifade ettiği İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türk Kardiyoloji Derneği’ne ve toplantıya sponsor olan Medtronic firmasına teşekkürlerini iletti. 

TKD Gelecek Başkanı Şahin: Konuya emek veren hocalarımız burada 

Toplantıda daha sonra Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin konuştu. Toplantının yoğun bir katılım ve zengin bir içerikle düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mahmut Şahin, eğitim amaçlı bu toplantılara dernek olarak her zaman destek verdiklerini söyledi. 

TAVI Güncelleme Toplantısı’nın bu alanda çalışan genç bilim insanları için önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mahmut Şahin “ Başta İnönü üniversitesi Rektörlüğü ve İnönü Üniversitesi Kardiyoloji ABD Başkanı Ramazan Özdemir olmak üzere toplantının gerçekleştirilmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Bugün burada Türkiye’nin her tarafından bu konuya emek vermiş hocalarımız var. Bu tür toplantıların eğitim adına değişik illerde yapılmasını her zaman destekleyeceğimizi belirtmek isterim” diye konuştu. 

Rektör Prof. Dr. Çelik: Model alan değil, model olan üniversiteyiz 

TAVI Güncelleme Toplantıs’nda tebliğlerin sunumuna geçilmeden önceki son konuşmayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptı. 

“İnsan hayatı konusunda büyük bir önem taşıyan bilimsel gelişmelerin tartışıldığı bu toplantının Malatya’da ve üniversitemizin ev sahipliğinde yapılmasından mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin özellikle kardiyoloji ve organ nakli alanında elde ettiği başarılara değindi. 

İnönü Üniversitesi’nin yenilikçi ve girişimci bir karaktere sahip olduğunu, bunun sonucunda artık model alan değil model olan bir üniversite kimliği inşa edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: “Başta kardiyoloji departmanı olmak üzere organ nakli ve tıbbın birçok kanadında hızla kendini yenileyen, 1200 yatak kapasitesine ulaşmış Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sahibiz.  Arkadaşlarımız sahiden çok güzel işler çıkarıyor burada. Yenilikçi bir üniversiteyiz. Model alan değil model olan bir üniversiteyiz. İdeolojik değil idealist bir üniversiteyiz. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye birçok badirelerden geçti ve bunları biz çoğumuz yaşadık. Umuyorum doğru yolu bulduk.”

Dünyanın medeni ülkelerinde üniversitelerin asli görevi ve fonksiyonu neyse Türkiye’deki üniversitelerin ve alt dallarının da aynı fonksiyonları yerine getirmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Cemil Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Medeni bir ülke olmak, global anlamda saygın bir ülke olmak için bilim ve teknoloji üretmemiz, ülkemizi ileriye taşımamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu noktada üniversitelerin motor güç olduğunu ana eksenini oluşturduğunun farkındayız. Her ne kadar siyaset kurumu değişik dalgalanmalardan geçmekte ise de sonunda eminim bu ülke medeni bir ülke olacaksa üniversitelerinin yaptığı çalışmalar ülkeyi ileri taşımada önemli fonksiyon taşıyacak. Gönül isterdi ki bu toplantı bir günlük olmasın. İnönü Üniversitesi ve onun tesislerini size tanıtma fırsatımız olsaydı, ama bir gün de olsa Malatya’yı ziyaret etmeniz biçim acımızdan anlamlı. Toplantının başarılı geçmesini diliyorum. Daha ileride olabilecek diğer toplantılarınızda İnönü Üniversitesi’ne konuk olmanızı diliyorum. Karakaya Baraj Gölü kenarında kendi öz kaynaklarımızı kullanarak 5 yıldızlı otel hüviyetinde olan otelimizde de sizi konuk etmek isterdik. Toplantının hedeflenen amaçlara ulaşacağına olan inancımı ifade ediyor ve başarılar diliyorum.”

Canlı yayında TAVI operasyonu 

Toplantının birinci bölümünde sunulan tebliğlerin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. Hasan Pekdemir tarafından 67 yaşındaki bir hastaya yapılan TAVI işlemi canlı yayınla salona aktarıldı. Toplantıya katılan hekimler canlı yayınla eş zamanlı olarak TAVİ yöntemine ilişkin bilimsel tartışmalar yapıldı.  

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız