SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Kar Yağsa Kaç Gün Tatil Verirsiniz?"

0
Güncellendi - 2018-02-21 04:21:34
A- A+ PAYLAŞ

  • Söz Küçüğün programının ilk konuğu olan Malatya Valisi Ali Kaban Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Şark Odasında çocuklarla bir araya geldi. 

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi, çocuklar ile kentin yöneticilerini bir araya getirerek, çocukların kent ve yönetim ile alakalı merak ettikleri hakkında cevap bulmak, kentin ekonomik, sosyal, sanatsal, kültürel kimliği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve çocukların gelecek tasavvurlarında yöneticilerin örneklik teşkil emesi amacıyla “Söz Küçüğün” konulu bir proje başlattı.

Söz Küçüğün programının ilk konuğu olan Malatya Valisi Ali Kaban Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Şark Odasında çocuklarla bir araya geldi. Söz konusu programa Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın da katılarak proje hakkında kısa bir bilgi verdi. Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Aslıhan Atalan’ın moderatörlüğünde çocuklar kent ve Malatya Valisi Ali Kaban hakkında merak ettikleri soruları yönelttiler.

Vali Ali Kaban hayat hikayesini ve öğrencilik yıllarını çocuklarla paylaşarak hayat tecrübelerini anlattı. Çocukluk yıllarında özellikle sokak oyunları olarak topaç, bilye, futbol gibi oyunları oynadığını söyleyerek, çocukluk yıllarının unutamadığı anısını paylaştı.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşenaz Atabay “Evde bulunduğunuz süre zarfında eşinize yardım ediyor musunuz?” sorusuna Vali Kaban, Peygamber Efendimizin ev hayatından örnekler vererek, “evde bulunduğum sürelerde elimden geldiğince eşime yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

Söyleşi programına katılan öğrencinin yönelttiği, “Malatya’da eksik gördüğünüz şeyler var mı, varsa bunları nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz” sorusunu cevaplayan Vali Kaban, yaşanan göç olaylarından dolayı bazı güvenlik problemlerinin oluştuğunu, bu problemi emniyet güçlerimizle çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Vali Kaban’a çocuklar tarafından sorulan “Malatya’da kar yağsa kaç gün tatil verirsiniz, ilkokul arkadaşınızı hatırlıyor musunuz, Valilik sizi yoruyor mu?” gibi sorularla söyleşi programında eğlenceli anlar yaşandı.

Programın sonunda Malatya Valisi Ali Kaban tarafından çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre söz konusu programların yıl boyunca farlı okullardaki öğrencilerin katılımı ile ve farklı konuklarla devam ettirileceği belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Onur (6 yıl önce)
    Sayın Valim, çocuklarımızla ilgili böyle bir projenin bizi ne kadar mutlu ettiğini söylemem gerek. Ancak bu tarz projeler ne hikmetse fazla uzun ömürlü olmuyor. Benim önerim bu ve benzeri projeleri İl genelinde İlçe İlçe Mahalle Mahalle daha kapsamlı ve açıklayıcı, eğitici ve eğlendirici bir şekilde programlayıp uygulamaktır. Bu önerimi değerlendirecek olursanız projenin başına özellikle bir bayan arkadaş ve işinde kariyerinde başarılı bir ekip getirmeniz önemli olacaktır. Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla