SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'KARA' Rekor.. 1 Günde 28 Ölüm!

0
Güncellendi - 2020-08-27 06:50:36
Malatya'da 'KARA' Rekor.. 1 Günde 28 Ölüm!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ağustos ayının ilk 24 gününde, geçen yıla oranla ölümlerin yüzde 52 oranında arttığının ortaya çıkmasının ardından, 25 Ağustos günü de bu konuda 'tarihi' bir rakama ulaşıldı ve bir günde 28 kişinin vefat ettiği bildirildi.

Koronavirüs salgınının ardından son haftalarda ölüm sayısında ciddi bir artışın yaşandığı Malatya'da, 1-24 Ağustos tarihleri arasını kapsayan 2019 ve 2020 yılı ölüm sayısı kıyaslamasında, 2019'da belirtilen sürede 197 kişinin öldüğü, 2020'de aynı sürede ölenlerin sayısının 299, artış oranının yüzde 52 olduğu ortaya çıkmıştı.

Rakamlar sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nce günlük define hazırlık ya da defin işlemi yapılanları kapsarken, ilçe, kasaba ve köy rakamları bu rakamlara dahil değil.

Ölüm sayısında çok ciddi bir artış yaşanırken, 25 Ağustos 2020 günü Malatya tarihinde bir 'kara' rekor yaşandı ve Şehir Mezarlığı'nda defin hazırlığı veya defni yapılan cenaze sayısı 28 oldu. Bu kişilerden kaçının koronavirüsten hayatını kaybettiği bilgisi alınamadı.

Malatya'da 25 Ağustos Salı günü vefat edenler şunlar:

Miraç Büyüktaş- Yaş:22- Cemalgürsel Mh. Karagöz Cad. Yeşilyurt / Malatya

Fatma Örde- Yaş:79- Taştepe Mh. Taştepe Mh. Battalgazi / Malatya

Şahin Ergün- Yaş:58- Bostanbaşı Mah.Barguzu Cad.Yeşilyurt/Malatya

Hıdır Aktaş- Yaş:100- Paşaköşkü Mah.Martı Sk.Battalgazi/Malatya

Basri Kızrak- Yaş:67- Yeşilkaynak Mah.Namık Kemal Cad. Yeşilyurt/Malatya

Fikriye Gül- Yaş:79- Yakınca Mah.Oguzkağan Cad. Yeşilyurt/Malatya

Cumail Duymuş- Yaş:74- Karakavak Mh. Seyit Onbaşı Sk. Yeşilyurt /Malatya

Seyran Aydemir- Yaş:96- Kiltepe Mah.Konuşan Sk.Yeşilyurt/Malatya

Hüseyin Karaali- Yaş:85- Ataköy Mh. Hasanbey Cad. Battalgazi / Malatya

Bekir Aladağ- Yaş:64- Yakınca Mah.Kenan Işık (Yavuz Selim) Cad. Yeşilyurt/Malatya

Hüsne Çiçek- Yaş:101- Güzelyurt Mh. Aşağıkuşçuluk Sk.Hekimhan / Malatya

Elif Aslan- Yaş:79- K.Mustafapaşa Mh.Emektar Sk. Battalgazi/Malatya

Mehmet Akkuş- Yaş:60- Ferhadiye Mh. Ahlak Sk. Battalgazi / Malatya

Abdullah Kılıçkol- Yaş:59- Şıkşık Mh.İnönü Cd. Battalgazi/Malatya

Mustafa Akyıldız- Yaş:88- Cevherizade Mah.Şiroğlu Sk.Battalgazi/Malatya

Cemal Sarıkaya- Yaş:67- Hamidiye Mah.Mimar Sinan Cad.Battalgazi/Malatya

Hadiye Cam- Ya:66- Zaviye Mh.Muaalim Rıfat Bilge Sk. Yeşilyurt/Malatya

Fatma Özçelik- Yaş:77- Zafer Mh.Şehnaz Sk. Battalgazi/Malatya

Hüseyin Yeşil- Yaş:87- İzzetiye Mh. Mücelli Cad. Battalgazi / Malatya

Zeki Yeşil- Yaş:66- İzzetiye Mh. Mücelli Cad. Battalgazi / Malatya

Leyla Türker- Yaş:53- Hasan Varol Mh. Yücel Sk. Battalgazi / Malatya

Hatice Lafçı- Yaş:67- Mulla Kasım Mh. Yeşilyurt / Malatya

Münevver Sucu- Yaş:86- Yıldıztepe Mah.Neslişah Sk.Battalgazi/Malatya

Devriş Tunç- Yaş:82- Sosi Sk. Pütürge / Malatya

Zeynep Güldaş- Yaş:98- Konak Mh. Yeşilyurt / Malatya

Süleyman Zengin - Yaş:87- Kuluncak / Malatya

Hüsnü Hanlıoğlu- Yaş:86- Karababa Mezarlığı- Battalgazi/ Malatya

Keziban Polat- Yaş:64- Konak Mah.Yeşilyurt/Malatya

Bu arada, 2019 yılının 25 Ağustos'unda Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nce defin hazırlığı ya da defni yapılan cenaze sayısının 7 olduğu da belirtildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Vefat edenlerden 60 yaş altı sadece 4 kişi, Tüm vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, kalanlara sabırlar diliyorum...VeSSelam....
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan gün (3 yıl önce)
    Malatyada düğünler nişanlar sünnetler ve taziye işleri devlet tarafından kontrol ve yasak getirilmesi lazım yoksa bu hastalıktan saklamakla rakamlarla oynamakla bu işler bitmez lütfen şehrimiz yönetenler bir an önce gerekli önlemleri ve kararları almak için gayret edermisinz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (3 yıl önce)
    25 Ağustos da vefat eden sayı ülkede 24 verilmiş. Acaba bu Malatya mı verildi. 80 il beklemede mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Dün TOKİ yolu üzerinde geçerken şahit oldum, evin önüne branda tente çekip en az 200 kişiye taziye yemeği verildi .Allah akıl fikir versin bu millete ne diyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (3 yıl önce)
    İnsanlar ön yargılı, ister istemez algı herşeyi coronaya bağlıyor. Nisan başında Almanya'dan 6 Corona nedeniyle cenaze geldi. Hekimhan mezarlık kabul etmeyince Malatya mezarlığa defnedildi. Yukarıda ölenlerin birinin nedeni kanser olduğunu biliyorum. Ön yargılı olmamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • TDK (3 yıl önce)
    Her duydugunuzu dogru bilmeyin. Nabal nedir yahu ??? Vebal....bir kelime bir kelimedir.bunuda benden ogren
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (3 yıl önce)
    Hastanelerde yapilan testler aciklanmiyor 3 gundur yapilan testim hala aciklanmadi aramadigim yer kalmadi 5 gundur sonuc bekleyenler varmis lutfen haber yapin bu durumu aninda aciklanmasi gereken sonuclar gunlerce suruyor gunlerce binlerce insana bulasiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Maske takmamak nabal diyorlar, ama hangi evde kovid var bilip karantinaya almıyorlar...Taziye düğün günah keçisi olmuş, belediye otobüsleri, minibüsler, resmi kurumlar alabildiğine kalabalık..Ilk zaman yasaklar vardı, şimdi niye yok..Bankaların önünü hepimiz görüyoruz, abonelik yapılması gereken kurumların önündeki kalabalığı görüyoruz...Asıl nabal bu salgından nasiplenip sonra meydanı boş bırakanlarındır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (3 yıl önce)
    Sayın yetkili neden hala düğün salonları açık çok merak ediyorum?Esnaf para kazansın diye virüs yayılsın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (3 yıl önce)
    Asıl mesele, maalesef, ölenin arkasından yapılan taziye adetimiz. Belediye çadır göndermiyor ama ya köyde yada bağ evinde bir şekilde ziyaret, toplantı, toplu yemek yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Şeffaf olmak hayati önemde. Hem de doğru bilği edinme hakkı gereği zorunluluktur. Bundan 40 yıl önce. hocamız derste devletin uluslararası güvenirliği ile ilgili gereklilikleri bizlere anlatıyordu. Devletlerin sözlerinde durmasının ne kadar önemli olduğunu; sözünde durmayanın saygınlığının olmayacağının, değer verilmeyeceğini, dışlanacağından vs. Bahsederken BBC'nin nasıl BBC olduğu ile ilgili örnek verdi. 2. Dünya savaşında İngiliz Hava Kuvvetleri Almanya'a bir hava hareketi yapar. Almanlar hasarlarını normalde az açıklamaları beklenirken abartarak fazla açıklarlar ancak BBC gerçek rakamları açıklar. Almanların oyununa gelmez. Bugünun kűçük getirisini istikbale değişmez. Dürüst olmak;şeffaf olmak gereklidir. Hem haktır hem de kazandırır. Karanlıkta yolumuzu kaybederiz. Kaybediyoruz. Şu anda çok zorlu bir süreçte geçiyoruz. Korona hafife alınacak bir hadise değil. Çiddi bir küresel salgın. Bedeli can. Her şeyden önemli. Herşeye rağmen şeffaf olmak zorundayız. Yoksa bunun altında kalırız. Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızın hesabını bugün ve yarın, er geç vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrukonusan (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Allah razı olsun Ali bey yorumunuza katılmamak ne mümkün. günü kurtarmak için şeffaf olamamak ne kadar kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (3 yıl önce)
    Valla ben artık günlük rakama artık bakmıyorum her gün benzer rakamlar sanki bilgisayar program çalışıyor gibi ölüm 15 20 arası tutulmuş vaka 950 1100 arası tutulmuş gibi bu sayıların geçtiğini hiç görmedim neyse vardır devlet büyüklerinin bir bildiği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahri (3 yıl önce)
    Mızrak çuvala sığmıyor,gerçekleri yazmak ziyaretçilere kaldı...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Nedin, edin selahattin başkan ve vekilleri zincirleyen, gezmesinler. Onlar gezdikçe korona da geziyor. Polis ceza kesmek istiyorsa selahattin başkan ile vekillerin ziyaret ve gezi fotoğraflarına baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    Hala sıkılmadan Türkiye geneli günlük korona kaynakli ölüm rakamlarini 20'lerde açıklıyorlar ya, sonra niye piyasa, dünya bize guven duymuyor, dolar, altın yükseliyor, korona rakamlariniz da, enflasyon, işsizlik rakamlariniz da maalesef gerçek rakamlar değil,
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan 44 (3 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Devletimiz hastalik suresince gerekenin en iyisini yapti ve yapiyor gercek rakamlarin verilmedigini ben de biliyorum fakat bazen boyle olmasi gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden
    0
    0
    Yanıtla
  • günlük vaka sayıları ölümler fransa ispanya ve italyada bizimkisinden kat kat fazlayken nasıl olduda şimdi bizimle aynı? her ülke bunu yapıyor turizm ülkelerin bel kemiğidir sıcak paradır unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rakamlarla oynanan bir yerde, gerekenin en iyinini yaptığını nasıl anlıyorsun, kendi adıma ben matematiği, istatistiği, belagatin sehvetinden ve retorikten daha anlamlı buluyorum, ayrıca gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardir her zaman,
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrukonusan (3 yıl önce)Furkan 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Tüm dünya ülkeleri yoneticileri bu süreçten gecerken yardım istedi, ülkemiz de eksigimiz var dedi cekinmeden kimisi maske istedi kimisi koruyucu malzeme kimisi solunum cihazı bu durumu adamlar bi acziyet olarak dusunmedi çünkü hazirliksiz yakalandilar. Ne yapsınlar halkının sağlığı için resmen "el açtılar" ama bizimkiler o acının bile siyasetini yaptılar ne yazık ki. Göğsünü gere gere "avrupanin sağlık sistemi çöktü amerika bitti diye slogan atanlar" şimdi halktan gercekleri gizlemeyi marifet sayıyor..tek kelimeyle yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mete44 (3 yıl önce)
    Hüsnü Hanlıoğlu amca mükemmel bir insandi iyiligiyle yardimseverligiyle hatirlanacak. Gerçekten ölüm nedenleri koronaysa insanlar daha dikkat etmeli artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • gökmen (3 yıl önce)
    bu tabloya göre şu varsayımda bulunabiliriz.korona virüs sanılan aksine toplumun büyük bir kesimine bulaşmış durumda ve büyük kesim belirti göstermiyor belirti gösterenler test yaptırıyor..ve yaşlı kesim bu virüse karsı koyamayıp vefat ediyor bu kadar yaslı kişi bugun yarın zaten ölecek..buna baglı olarak bence virüsten bu kadar korkmaya gerek yok hayırlı günler diliyorum sayın malatya halkı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu nasip bir tarz, nasıl bir yaklaşım, bu nasıl bir kafa...kimin ne zaman olecegine sen ya da birileri mi karar verecek, kalbim buz bağlamış senin, tez zamanda tedavi olman yahut daha fazla oksijen tuketmemen temennisiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)gökmen isimli kullanıcı yorumuna
    Allah kalblne merhamet versin,malatyalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Umarim sevdiklerine bu illet bulasinca da "sayın malatya halkı"na bu eşşiz tavsiyelerinizi vermeye devam edersiniz.Hayırlı günler(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (3 yıl önce)gökmen isimli kullanıcı yorumuna
    Kafaya bak maşallah.Kardes silikon vadisinde olacak adamsın yazık harcanıyorsun Malatya'da ??
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    VİRÜSTEN ölüm varda açıklanmıyormu acaba özel hastanelerdeki ölümlere keşke test yapsalar
    0
    0
    Yanıtla