SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Kaza Yapınca'...!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:49
Malatya'da 'Kaza Yapınca'...!
A- A+ PAYLAŞ

Star Gazetesi- Zafer Kütük/Ankara

Van Başkale’den Ankara’ya numune götüren araçta, 56 kg. çıkması gereken uyuşturucu maddesi 76 kg çıkınca skandal patlak verdi. 

İçerisinde Van Başkale Hakimi, Savcısı ve Van jandarmasından bir rütbelinin bulunduğu araçta yapılan aramada 20 kg kaçak uyuşturucu bulundu. Olayın patlak vermesinden sonra peş peşe evrak üretilmesi üzerine olaya Organize Şube el koydu.  Van’ın Başkale ilçesinden Ankara’ya uyuşturucu numunesi götürmek üzere 8 Ocak’ta yola çıkan 65 BB 470 plakalı Ford Transit marka araç, 9 Ocak sabahı Malatya’da kaza yaptı. Ancak araç kazaya rağmen yoluna devam etti.  Kırşehir’e kadar ilerleyen araç, yürüyemez hale gelince Er Motor isimli servise girdi. Tamir sırasında aracın bagajının açılmaması yönünde ısrardan şüphelenen servis yetkilileri, durumu 155 Polis hattına bildirdiler.

Gizli sevkiyat deşifre oldu

Polis olay yerine gelince Hâkim E.B. ve Savcı V.Ç.kimliklerini göstererek, yanlarında bulunan Başkale Adliyesi Yazı İşleri Müdürü M.D., Van İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Uzman Çavuş N.A. ve şoför F.M. ile birlikte Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazılı talimatını uyguladıklarını, araç içerisinde bulunan uyuşturucu numunelerini Ankara Jandarma Kriminal Laboratuarına götürdüklerini beyan ettiler. Görevli polisler Kırşehir Cumhuriyet Savcılığı’na durumu bildirdi. Savcının sevkten bilgileri olup olmadığı sorusuna; Kırşehir İl Jandarma komutanlığı olumsuz yanıt verince konu, bu defa Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruldu. Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan verilen cevapta; sadece Yazı İşleri Müdürü, Uzman Çavuş  ve sürücünün görevlendirildiği, Hâkim  ve Savcının bir görevinin olmadığı bildirildi.

56 kilo dediler, 76 kilo çıktı

Kırşehir Savcılığının talimatıyla bagaj açılırken, numune için denmesine rağmen çuvallarla uyuşturucu bulunması polislerin şüphesini çekti.  Sevk belgesinde numunenin 56 kilo olduğunu gösteren Hakim B.’nin ısrarına rağmen, polisler talimat aldıklarını ve uyuşturucuyu tartacaklarını belirttiler. Tartının 76 kg çıkması üzerine, araçta 20 kilo fazla uyuşturucu bulunduğu Kırşehir Savcılığı’na bildirildi.Kırşehir Savcılığı derhal konuyla ilgili bütün evraklara el koyarken, Van-Kırşehir arasında kriz patladı. Kırşehir Savcılığı’nın sorusu üzerine, güzergahtaki bütün illere bildirilmesi gereken sevkiyatın gizlendiği de ortaya çıktı.

SON ANDA LİSTEYE EKLEDİLER

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın 8 Ocak’ta yapılması planlanan sevkiyatı güzergahtaki 10 il jandarma komutanına bildirmesi gerektiği halde bildirmediği belirlendi.  Ancak araç 7 ili geçip Kırşehir’de yakalandıktan sonra gece 20:45’te Van İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan’ın alelacele güzergahtaki bütün illere sevkiyat belgelerini gönderdiği tespit edildi.  Başkale Savcısının 2012/1043 sayılı yazılı talimatında ismi araçta görevli olarak görülmeyenler de son dakika belgesinde Albay Alkan tarafından eklendi. Son dakika belgesinde; Hakim B. ve Savcı Ç.’nın araçta bulunması Başkale Başsavcılığı’nın talimatı gibi yazıldı. Ancak Başkale Savcılığı bunun gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

HSYK'nın AÇIKLAMASI..

Bu arada HSYK, Başkale'deki uyuşturucu numunelerinin sevkiyatına ilişkin iddialar üzerine inceleme başlatıldığını bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Van'ın Başkale ilçesinde ele geçirilip Ankara'ya analiz için gönderilen uyuşturucu madde numunelerinin sevkiyatıyla ilgili iddialara ilişkin, inceleme başlatıldığını bildirdi.

HSYK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Başkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Jandarma Genel Komutanlığı Ankara Kriminal Daire Başkanlığına gönderilen uyuşturucu maddelerle ilgili çıkan haberler hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: 

''Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının, Kurulumuza hitaben yazmış olduğu 11 Ocak 2013 tarihli yazı üzerine durumun açıklığa kavuşturulması amacıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi'nin 11 Ocak 2013 tarihli kararı ile inceleme başlatılmış olup, olaya ilişkin olarak Kurulumuza ulaşan ön inceleme raporu incelendiğinde, Başkale Cumhuriyet Başsavcılığının resmi yazısında belirtilen ağırlık ile Kırşehir'de yapılan incelemede ortaya çıkan ağırlık farkının, emanetlerin, Kırşehir'de ağzı mühürlü çuvallar, çuvallar içindeki torbalar, torbalar içindeki birkaç defa ayrı ayrı sarılmış poşetler, numunelerin emanet makbuzları ve ölçüm tutanakları ile birlikte tartılmasından kaynaklandığının bildirildiği görülmüştür.

Bu bakımdan halen incelemesi devam eden bir konuda, medya organlarının da gerekli titizliği göstermesi yasalarımızın ve gazeteci meslek etiği ilkelerinin bir gereği olup, Kurulumuzca soruşturma sonucundan ayrıca bilgi verilecektir.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız