SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da KCK Gözaltısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:17
Malatya'da KCK Gözaltısı
A- A+ PAYLAŞ

 Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, polis ekiplerinin yaptığı operasyonla Kuzey Irak’ta PKK kamplarında temin edilen 18 adet kaleşnikof silahın örgüt mensuplarının eline geçmeden yakalandığını söyledi. 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven, PKK terör örgütüne ait silahların yakalandığı operasyonla ilgili basın toplantısı düzenledi. Vali Toprak konuyla ilgili, “Kuzey Irak’taki kamplardan temin ettiği silah ve mühimmatı ilimiz kırsal alanında bulunan örgüt mensuplarına aktaracağı tespit edilen 1 kurye ve 4 yardım ile yataklık yapan şahıs Mardin Diyarbakır Karayolu üzerinde Pazartesi günü gece yakalanmışlardır. Şahısların minibüsünde yapılan aramalarda 18 adet Kaleşnikof uzun namlulu silah, bin 369 adet Kaleşnikof mermisi, bin 744 Bixi silahına ait mermi, 37 adet el bombası kılıfı, 1 adet örgüt mensuplarının giydiği elbise, 1 adet cep telefonu ve 1 el feneri ele geçirildi” dedi.

Yapılan başarılı operasyon sonucu bölücü terör örgütünün il ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirmesi muhtemel bir çok saldırının önüne geçildiğini belirten Vali Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven ve ekibine teşekkür etti.

Vali Toprak ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla KCK dosyasında haklarında yakalama kararı bulunan şahıslarla ilgili Diyarbakır, Bingöl ve Malatya illerinde 8 şahsın yakalandığını ve yine KCK operasyonu kapsamında Siyaset Akademisi kursuna katılarak eğitim alan şahıslara yönelik yapılan bir diğer operasyonda ise Diyarbakır, Mersin, Van, Şırnak ve Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda da 8 ayrı şahsın yakalandığını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız