SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Kemal Sunal Odası'

0
Güncellendi - 2018-07-04 04:51:50
Malatya'da 'Kemal Sunal Odası'
A- A+ PAYLAŞ

Sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'ndaki kültürevinde bulunan anı odası, vefatının 18. yılında yoğun ilgi gördü.

Sokak içerisinde kent mimarisine uygun inşa edilen kültürevinde, ziyaretçileri, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın "Hababam Sınıfı" filmindeki görüntüsüyle oluşturulan bal mumu heykeli karşılıyor.

Ziyaretçiler, anı odasında Sunal'ın balmumu heykelinin yanı sıra filmlerdeki repliklerini dinleme ve film afişlerini inceleme fırsatı buluyor.

İstanbul'dan ailesiyle birlikte kente tatile gelen Musab Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum Sunal'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla balmumu heykelinin bulunduğu kültürevini ziyaret ettiklerini belirtti.

Aslen Malatyalı olan Sunal'ın, Türkiye'nin sesi ve neşesi olduğunu ifade eden Turan, "Birbirimize olan tahammülümüz, yarına bakan umutlu yüzümüzdü. Mekanı cennet olsun. O gittikten sonra büyük bir boşluk oldu ama ailemize, çocuklarımıza onu anlatabilirsek, filmlerini izletebilir ve evrensel hoşgörü mesajını da verebilirsek ne mutlu bize." diye konuştu.

Turan, Malatya insanının çok saygılı olduğunu ve bu durumun, sanata da yansıdığını kaydederek, bunun en güzel örneklerinden birisinin de Kemal Sunal olduğunu sözlerine ekledi.

Sanat Sokağı'ndaki Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri'nde kurs gören Elif Doğan (11) ve arkadaşları da hiç görmedikleri usta sanatçının bal mumu heykelini ziyaret etti.

Doğan, Sunal'ın bütün filmlerini sevdiğini ve hepsinin komik olduğunu belirterek, "Sevilmeyecek filmleri yok, hepsinde komedi oluyor, aksiyon oluyor. Çok güzeller. Bir nevi bütün filmlerinde saflığı işliyor. Keşke ölmeseydi, yaşasaydı. Allah mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız