SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Kentsel Dönüşüm Şart"

0
Güncellendi - 2020-03-20 02:12:09
A- A+ PAYLAŞ

KIZ LİSESİNİN YERİNE KÜTÜPHANE.. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’da kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Şuan olası bir depremde birçoğumuzun evi etkilenebilir. Battalgazi’de 2 mahallemiz de kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Bu konuda Battalgazi Belediyesi olarak öncü olmak istiyoruz” dedi.

24 Ocak tarihinde yaşanan Elazığ merkezli 6.8’lik depremde en fazla etkilenen illerin başında Malatya gelirken, yaşanan deprem sonrasında Doğanyol ilçesinde 202, Pütürge'de 150, Kale'de 37, Battalgazi'de 18, Yeşilyurt'ta ise 2 olmak üzere 409 binanın yıkıldığı Malatya'da, Pütürge ilçesinde 2 bin 250, Battalgazi'de bin 229, Kale'de 827, Doğanyol'da 444, Yeşilyurt'ta ise 183 olmak üzere 4 bin 933 binada 9 bin 323 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğu belirlenmiş ve yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında Doğanyol ilçesinde 133, Battalgazi'de 102, Pütürge'de 54, Kale'de 11, Yeşilyurt'ta ise 6 olmak üzere 306 binanın acil yıkılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca karar verilmişti. Deprem sonrası ortaya çıkan bu vahim tablonun ardından Malatya’da kentsel dönüşümün gerekliliğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesinde 2 mahalle için kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarının altını çizdi.

“İKİ MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAZIRLADIK”

Battalgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümde öncü olmak istediklerini vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bildiğiniz üzere Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Depremden hepimiz bir şekilde etkilendik. Depremden etkilenen ilçelerin başında da Battalgazi’miz geliyor. Battalgazi’mizin 300 binin üzerinde nüfusu var. Bu insanımıza deprem sonrasında hemen ulaşmamız mümkün olmuyor. Bu deprem epey zamanımızı aldı ve başarıyla üstesinden geldik. Deprem sonrası vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa kendi imkanlarımız ölçüsünde gidermeye çalıştık. Yerleşke yerlerimizin kurulması lazım. Şuan onla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Malatya’da kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Şuan birçoğumuzun evi oluşabilecek depremden etkilenebilir. Temennimiz olmaması yönünde. Ama bunları planlamak zorundayız. Battalgazi ilçemizde 2 mahallemizde kentsel dönüşüm projesi hazırladık. İnşallah onu uygulamaya koyacağız. Bu konuda öncü olmak istiyoruz. Konunun takipçisi olmak adına sık sık Ankara’ya gidiyoruz. İnşallah projemizin hayata geçmesini sağlayarak, kentsel dönüşüm konusunda Battalgazi Belediyesi olarak örnek oluruz” ifadelerini kullandı.

“KUŞAK YOLU KISA SÜREDE AÇILACAK”

Kuşak Yolu’nun kısa sürede açılacağını dile getiren Başkan Güder, şunları söyledi: “Bizim bir kuşak yolumuz yok. Bir çevre yolumuz yok. Yani 2019’da yatırım olmadığı için Kuşak Yolunu açamadık. Kuşak yolunu açamayınca oradaki imar problemini bitiremedik. Beydağı’nda bizim dönüşüm yapabileceğimiz ve gelişmeyi sağlayabileceğimiz hiçbir alanımız yok. Biraz alanımız vardı. Orayı da TOKİ ile dönüştürmeye çalıştık. Sürekli Ankara’ya giderek işlerimizin takibini gerçekleştiriyoruz. İnşallah kuşak yolumuz kısa sürede açılacak. Çevre yolumuz ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Oda açıldığında inşallah Battalgazi’miz için güzel bir hizmet yapmış olacağız” dedi.

“MALATYA’NIN KÜTÜPHANE İHTİYACI VAR”

Malatya’nın acil olarak kütüphane ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Güder, “Malatya’nın acilen bir kütüphaneye ihtiyacı var. Kernek meydanındaki kütüphanemiz yıkıldı. Kütüphane ihtiyaçlarımız var ve şuan onların tespitlerini yapıyoruz. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede sayın valimiz ile ortak kanaatimiz oldu. Daha önce Yeşil Kuşak içinde bulunan ve yıkılarak başka bölgeye taşıdığımız Atatürk Kız Lisesi vardı. Atatürk Kız Lisesini yerine 5 bin kişinin yararlanabileceği bir kütüphane düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Kazim ogretmen (4 yıl önce)
    Millet bahçesi olarak düşünülen alanda beton olacak. Yani millet bahçesi veya yeşil kuşak projesi başlamadan bitecek. Bu üzücü durum. Millet bahçesine yakın bir kaç yer kamulastirilabilir bence. Tabi ki bunuda yapmak istemiyorsunuz oy kaygısı var. Öyle bir şehir yapalım ki 100 yıl sorunsuz gitsin isleri . Kurulu saat gibi işlesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (4 yıl önce)
    Akıl ve bilim dışı insanların yapacağı budur ancak.Ülkeyi 19 yılda düşman işgaline uğramış gibi yaptınız,Malatya'da hiç tarihsel bir yer bırakmadınız ,dindar dürüst insanlara saygım var ama siz cepleri doldurup,üretimi yok edip ülkeyi batıya köle ettiniz.Son 19 yılda yaşadıklarımızı üst üste koyduğumuzda herşey net artık bu ülkeyi milleti kaderiyle başbaşa bıraktınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (4 yıl önce)
    Yeşil alanları betonlastirma zihniyetinden lütfen vazgeçin. Bir şehrin gelişmesi yeşil alanın genişliğiyle ölçülür. Beton dökmek hizmet değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (4 yıl önce)
    Başkan yıkılan apartmanlar ne oldu ne zaman yapılacak insanlar ne zaman evlerinde oturabilecek 2 ay oldu halen bir çalışma yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşil malatyayı özleyen (4 yıl önce)
    Bir toplumda eğer müteahhitler zengin oluyorsa o toplumun yeşil ve doğallık düzeyi ancak bir ''logar kapağı düzeyindedir'' sayın başkan '12 katlık bir kentsel betonizm mi düşünüyorsun '
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (4 yıl önce)
    Orası yeşil kuşak olmalı. Bugün kütüphane, yarın yanına cami, sonra tırtıklayarak beton beton beton. Bugünkü halini ararız. Kütüphane şart daha uygun bir yere olsun. Merkezdeki kız meslek lisesi başka yere taşınsın oraya kütüphane yapılsın. Veya milli eğitime başka yerde bina yapılsın. Milli eğitim binasının yerine kütüphane yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın Başkan; Stadın yeri Millet Bahçesi olacaktı. Ancak orada kazılan temellere bakılacak olursa Millet Bahçesi yapılacak alan kalmayacak gibi. Atatürk Kız Lisesi yerine de kütüphane yapacaksanız ,Millet Bahçesi ne yer kalıyor mu? Bina yapacaksanız Kız Lisesini ve Stadı niye yıktınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    yeşil alanın içinde kütüphanenin işi ne? illa beton sıkıştıracaksınız oraya. Allah aşkına başka yere yapın bu şehrin nefes alacağı yeşil alanlar ve meydanlar lazım. ayrıca osman bey 1 yıldır poz vermek dışında doğru dürüst bir icraatınızı göremedik. icraat lütfen!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Kiltepe mahallesine de bir el atılsa. Yıllardır bir gelişme göstermedi.
    0
    0
    Yanıtla