SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kesim Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:07
Malatya'da Kesim Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı üreticilerin hayvanları, Malatya’da Et Balık Kurumu Bingöl Kombinası denetiminde Malet kombinasında kesmeye başlandı.

Yetiştirdikleri hayvanlarını Et Balık Kurumu'nda kestirmek isteyen Malatya kırmızı et üreticileri kesim için Elazığ’a götürmek zorunda kaldıkları gibi sıra almada ise büyük sorunlar yaşıyorlardı. Sorunların çözümü için Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın büyük gayretleri sonucu Malatya’da kesim sağlanmış oldu.

Geçtiğimiz hafta karşılıklı imzalar atılarak hayata geçirilen Malatya’daki hayvan kesiminde yaklaşık 2 bin hayvan kesilmesi planlanıyor.

Günlük yaklaşık 50 hayvanın kesileceği Malet kombinasında Et Balık Kurumu Bingöl Kombina müdürü Önder Alptekin hayvan kesimlerini bizzat yerinde inceleyerek kesimlerin isim yazdıran üreticilerin evrakları tam olanlar ve sıraya göre yapılacağını belirtti.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ise, “Et Balık Kurumu bu hafta Malatyalı üreticilerimizin etlerini geçtiğimiz hafta Malet ile yaptığı karşılıklı anlaşma ile kesmeye başladı. Günlük 50 hayvan kesimi yapılacak. Yaklaşık olarak 250 kilogram ağırlığında hayvanlar kesildiğinden bu da bin 500 ila 2 bin arasında kesilecek hayvanın kesimiyle 6 milyon TL gibi bir para Malatya’ya kazandırılmış oldu. Et Balık Kurumu'nun kesim yapmasıyla et fiyatlarında denge geldi. Yaklaşık 375 ton Malatya et üreticilerinden alınacak olması, üreticilerin zaten yem fiyatlarından dolayı sıkıntılarını en aza indirmiş oldu. Buradan Sayın Öznur Çalık’a ve Et Balık Kurumu yetkililerine üreticilerimiz ve birliğimiz adına teşekkür ediyorum. İkinci bir konu ise üreticilerimizden saman ihtiyacı olup ucuz saman almak isteyenler birliğimize müracaat edebilirler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız