SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Kesim Sürmeli.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hayvancılık konusunda yetkili birliklerin her ay düzenli olarak bir araya gelerek çözüm önerilerinin ele alındığı Şubat ayı toplantısı Süt ve Süt Üreticileri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Ortak akıl istişare toplantısına, AKP Merkez ilçe Başkanı veteriner hekim Osman Güder, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, Alabalık Üreticileri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş, Veteriner Hekimler Oda Başkan yrd. Nuh Gelegen, Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma ve birlik yöneticileri katıldı. Toplantıda hayvanlardaki küpelemelerde yaşanan sıkıntılar, canlı hayvan pazarındaki sorunlar, Et Balık Kurumunun iki hafta sonra kesimi durdurmasının oluşturacağı sıkıntılar ve yemde hammadde sıkıntısı gündemin ana maddesini oluşturdu.

Süt Üreticileri birlik başkanı Aziz Kurtoğlu Süt Toplama merkezi için büyük çaba sarf ettiklerini ve komşu Elazığ’ın Süt Üreticileri birliğiyle birlikte Elazığ valiliğinin proje yaptığını ve bu sorunu çözdüğünü, Süt Toplama merkezi altyapı çalışmaları için ilçe, ilçe, belde, belde dinlenmeden fizibilite çalışması yaptıklarını belirtti.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ise iki hafta sonra Et Balık Kurumunun Malatya’da kesime ara vermesinin üreticilere büyük sıkıntı olacağını ve yetkililerden ara vermeden kesime devam etmelerinin beklendiğini söyledi.

Alabalık Üreticileri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş da, pazarlama ve yem konusunda büyük sıkıntı çektiklerini hammadde ile ilgili Bakanlığın çalışma yapması gerektiğini ve hammaddenin yem olarak dışarıya bağımlı olunduğunu, bununda maliyetler üzerinde büyük sıkıntılar doğurduğunu belirterek netice olarak rekabet edemez duruma geldiklerini belirtti.

Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma ise, sorunlarda kendilerinin de görüş ve düşünce alınması gerektiğini dile getirip, burada ekmek yiyen 700 civarında kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız