SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Kirlilik Sınırı Aşıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK ) verilerine göre, bir önceki yıla göre kükürtdioksit ve duman ortalamalarında artış görüldü. Hava kirliliğinde artış görülen iller arasında Malatya da var.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın hava kalitesi ölçümü yapılan il ve ilçe merkezlerinden elde edilen sonuçlara göre; 2007 yılı Ocak ayı kükürtdioksit ortalamalarının, bir önceki yılın Ocak ayına göre Gaziantep'de yüzde 93, Kırıkkale'de yüzde 47, Tekirdağ'da yüzde 46, Manisa'da yüzde 44 ve Kocaeli'nde (Merkez) yüzde 33 oranında arttı. Aynı dönemde Bayburt'ta yüzde 84, Elazığ'da yüzde 74, Bilecik'te (Bozüyük) yüzde 65, Antalya'da yüzde 62 ve İzmir'de (Merkez) yüzde 48 oranında azaldı.

2007 yılı Ocak ayı partiküler madde (duman) ortalamaları ise Manisa'da yüzde 92, Bursa'da (Merkez) yüzde 84, Gaziantep'de yüzde 76, Malatya'da yüzde 52 ve Isparta'da yüzde 48 oranında artarken, aynı dönemde Bayburt'da yüzde 61, Antalya'da yüzde 60, İzmir'de (Ödemiş) yüzde 53, Erzurum'da yüzde 42 ve Konya'da yüzde 39 oranında azaldı.

KÜKÜRTDİOKSİT ORTALAMALARINDA HEDEF SINIR VE KISA VADELİ SINIR DEĞERLERİ AŞILDI
2007 yılı Ocak ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Amasya, Bolu, Burdur, Bursa (İnegöl), Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Kırıkkale'de aşıldı.

Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Isparta ve Tekirdağ'da aşılırken, 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı. Duman ortalamalarında Hedef Sınır, Kısa Vadeli Sınır ve 1. Uyarı Kademesi Sınır değerleri aşıldı. Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Amasya, Bolu, Burdur, Bursa (Merkez), Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Trabzon, Bayburt ve Karaman'da aşıldı.

Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Isparta, Kütahya ve Manisa'da aşılırken, 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri Isparta'da aşıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız