SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Kıyamet Kopuyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Ekim ayında Malatya üzerinden Nemrut'a yapacağı ziyaretin Malatya bölümünü iptal ettirmek için bakana "Nemrut'a Malatya'dan gitmek, Mescid-i Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmek gibidir" diyerek bakanın Malatya programını iptal ettiren AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun bu sözlerinin Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinin parlamento kulisleri sütunlarında yeralmasıyla durumdan haberdar olan Malatya'da Kutlu büyük tepki görmüştü. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu çok sert bir açıklama yaparken, bazı kuruluşlar da Kutlu'ya tepki göstermişler, Kutlu bu tepkiler üzerine maksadını aşan sözler söylediğini kabul etmişti.

Kutlu'nun bakana söylediği sözlerin gazetelerde yeralmasının ardından olanlar, Cumhuriyet Gazetesi'nin "Parlamento Kulisi" köşesinde "Nemrut dünya mirası" başlığıyla yeraldı. Gazetenin Türey Köse, Ayşe Sayın ve Emine Kaplan adlı muhabirlerince hazırlanan köşede yeralan bu yazı şöyle:

...

'Nemrut dünya mirası'

Geçen haftaki köşemizde, Adıyaman ve Malatya arasındaki "Nemrut" çekişmesine yer vermiştik. Bu çekişme öyle kolay biteceğe benzemiyor. AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu 'nun Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın Malatya'dan Nemrut'a gidişini engellemek için "Nemrut'a Malatya'dan çıkmak Mescid-i Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmek gibidir" diye takılması ortalığı karıştırmış. Yazıyı gören AKP Malatya milletvekilleri, soluğu Hüsrev Kutlu'nun odasında almışlar. Kutlu, bu sözlerinin Adıyaman ve Malatya arasındaki Nemrut çekişmesini vurgulamaya yönelik bir espri olduğunu Malatya milletvekillerine anlatmakta güçlük çekmiş. Bu kez, Kutlu'ya destek için diğer Adıyaman milletvekilleri de odasına gelince ortalık iyice karışmış. Bu sözlerin Malatya yerel basınında yer alması nedeniyle sıkıntılı olan Malatya milletvekilleri Kutlu'yu topa tutmuş:

"Hüsrev Bey, Malatya'yı nasıl İsrail'e benzetirsin? Mescid-i Aksa örneği çok yanlış. Muhalefet partileri bu sözlerinizi fırsat bildi, Malatya'da kıyamet kopuyor. AKP'nin Malatya milletvekilleri ne yapıyor diye propaganda yapıyorlar."

Kutlu, "Benim hedefim Malatyalılar değil. Adıyaman ile Malatya'nın Nemrut çekişmesi çok eski, ben bunu Malatyalıları üzmek için söylemedim, bu çekişmeye vurgu yapmak için bir espri yaptım" demesine karşın Malatyalı vekilleri ikna etmekte başarılı olamamış: "Malatyalılar, böyle algılamıyor. Biz oraya medeniyet yolu yapılmasını istiyoruz, ilgili bakanlarla görüşüyoruz. Siz şehircilik, ayrımcılık yapıyorsunuz" d iye tepki göstermişler. Tartışmalar böyle uzayıp gidince Kutlu, "dengeli" bir mesajla ortamı yumuşatmaya çalışmış:

"Nemrut sadece Adıyaman'ın ya da Türkiye'nin değil dünya mirasıdır, herkes buna sahip çıkmalı. Malatya ve Adıyamanlılar olarak el ele Nemrut'a sahip çıkacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız