SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kobani Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:03:29
Malatya'da Kobani Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

IŞID Terör örgütünün Kobani’ye yönelik saldırıları Malatya’da bir grup tarafından protesto edildi. Milli Egemenlik Caddesi 100. Yıl Kavşağı’nda kurulan Kobani ile Dayanışma Çadırı önünde toplanan  grup, slogan atarak AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde polis, protestocu grubun Çevreyolu üzerindeki AKP il binasına yürümesine izin vermedi..

Polis, protestocu gruba eylemlerini burada yapabileceklerini söyleyince, trafiğe kapatılan caddede oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı. IŞID terör örgütü ve AK Parti aleyhine sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını Demokratik Bölgeler Partisi Malatya İl Eş Başkanı Abuzer Yavaş yaptı.  IŞID terör örgütünün Kobane’yi kan gölüne çevirdiğini belirten Abuzer Yavaş, şunları söyledi: “Kürt halkı katliamlar yaşarken dünyanın geri kalanı seyirci durumundadır. IŞID, dünyanın en vahşi ve en barbar insanlık düşmanıdır.  Bugün AKP iktidarı bir yandan TIR’larla bir yandan trenlerle IŞID çetelerine her türlü desteği verirken bir yandan direnen mazlum Kobane halkını bu vahşi çetelerle aynı kefeye koymaktadır.  Biz diyoruz ki, Kürt ve Türk halkı herhangi bir halk değildir. Büyük bir demokratik birikimi olan mücadeleci olan bir halktır. AKP iktidarını, işlediği günahlardan, üzerinde egemenlik kurduğu basın ve medya da kurtaramayacaktır.  Bütün Türk ve Kürt halkları, AKP’nin Müslümanlığının sıfırlanamayan milyon dolarlar, ayakkabı kutuları v.s kadar olduğunu çok iyi bilmektedirler.  İnsanlık değerlerinden yana olan Türk ve Kürt halklarının mücadele gücü bunları kirli emellerinde boğacaktır. 

Her türlü vatandaşlık görevimizi yerine getirdiğimiz bir devletin bizim vergilerimizle, Kürdistan halkına karşı savaşa taraf olmasını, iki yüzlü riyakar politikalarını lanetliyoruz.”

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız sona ermişken, bir grubun eylemcilere yönelik laf atması sonucu yaşanan kısa gerginlik, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız