SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Konut Satışları Düştü

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:02:49
Malatya'da Konut Satışları Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Analizlere göre Malatya'da Ekim ayında bin 12  konut satıldı. Buna göre Malatya'da konut satışları geçen aya ve geçen yılın aynı ayına göre azaldı.

Konuyla ilgili TÜİK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Malatya'da konut satışları geçen aya göre %32,7 , geçen yılın aynı ayına göre %22,3 azalmıştır. Ekim ayında satılan konutların 379'u ilk satış, 633'ü ikinci el satıştır. 2017 yılı Ekim ayında satılan   1 012 konutun, 337'si ipotekli olarak satılmıştır."

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Seneye ev fiyatları %30 inecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali eşiyok (6 yıl önce)
    Bir devrin daha sonu,ne olacak şimdi tekel de yok,tüpraş da yok,petkim de yok...yok oglu yok.Krizlerin sosyal boyutunu bunlar önlüyordu şimdi bu kalkanlarda yok artık....
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (6 yıl önce)
    cözüm ucuz konut üretmek 150 tl 250 tl arası konut satışına taleb var cözüm arsa oranlarını 10 puan düşürmek 120 ile 150 merte net olan konutlar üreterek alimi tabana yayılması gerkiyor 400 ile 500 binlik evler satım oranı cok düşük halkın gelir durumuna göre ev yapaılmasa lüks konuta para olmasa kim alacak gelin malatya halkının ekonomik gücüne göre konut üretelim saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (6 yıl önce)
    Bu gidisle daha cok duser
    0
    0
    Yanıtla