SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Kredi Çok Az..'

A- A+ PAYLAŞ

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, "KOBİ kredileri yüzde 23'lerden 35'lere çıkarılmalıdır. Çünkü, KOBİ'lere verilecek kredi istihdamı da arttırır" dedi.

Malatya'ya "KOBİ'lere sağlanan destek krediler ve Kredi Garanti Fonu uygulamaları" toplantısına katılmak üzere gelen Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, beraberinde Kalkınma Bankası Kredi ve Yatırım Kıdemli Uzmanı Ali Çelebi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYOV) Proje Koordinatörü Cüneyt Ürkmez ve diğer yetkililerle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Ekonomik kriz ve yansımaları ile KOBİ'lere verilen kredinin yeterli olup olmadığına ilişkin bir soruyu Kurnaz şöyle cevaplandırdı:

"Kriz öncesi yüzde 25 olan KOBİ'lerin kredi hacmi, daralma nedeniyle yüzde 23'lere geriledi. Gelişmiş ülkelerde ise KOBİ'lerin kredi payı yüzde 40'lar civarında. Ülkemizde ise krediler içerisinde kOBİ'lerin payı yüzde 35'lere çıkarılırsa ideal oranı yakalanmış olabilir. İstihdam açısından küçük krediler daha yararlı."

Kurnaz, Malatya'da 20 milyon civarında bir kredi kullanıldığını, bunun da çok küçük bir rakam olduğunu dile getirip, "Sayın başkanın da söylediği gibi, yerinde hizmetin daha fazla olması için Kredi Garanti Fonu'nun bir şubesinin Malatya'ya açılması için konuyu yönetim kuruluna sunacağım" dedi.

Bu arada, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da konuşmasında, Kredi Garanti Fonu'nun bir şubesinin Malatya'ya açılmasını istediklerini belirtip, bu konuda oda olarak yer tahsisinde yardımcı olacaklarını ifade etti. Erkoç, Malatya'nın sanayisi hakkında da bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız