SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Minik 112 Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:57:33
Malatya'da Minik 112 Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Sağlık Örgütüyle birlikte yapılan “Trafik Güvenliği İl Koordinasyon” toplantısında gündeme gelen, çocuklarda ilkyardım ve 112 bilincini oluşturmaya yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya’da “Minik 112 Projesi” başlatıldı.

İlköğretim çağındaki çocukların duyarlılıklarının ve bilgi seviyelerinin artırılması, kazalara maruz kalmanın azaltılması, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile nasıl temas kuracaklarını göstermek, koruyucu önlemleri kullanma becerilerinin geliştirilmesi, olağandışı durumlarda davranış becerilerinin geliştirilerek, kaza ve yaralanma sayıları ile kazalara bağlı ölümlerin azaltılması gibi hedeflerle başlatılan proje kapsamında 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı boyunca Malatya’da i tüm 4. Sınıf öğrencilerine eğitim yapılması planlandığı ve uygulanmaya başlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim; böyle bir durumda 112’yi bilgilendirmek, bir yetişkine haber vermek ve hastaya zarar vermemek üzerine kurgulanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler merak ettiği sorulara cevap bulabilmekte ve ayrıca tam donanımlı ambulansı yakından tanıma imkânı da bulabilmektedir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız