SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Mor Beyin' ByLock Mağduru Sayısı 112

0
Güncellendi - 2018-01-01 02:51:25
Malatya'da 'Mor Beyin' ByLock Mağduru Sayısı 112
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Malatya Emniyetinde TEM ve İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken darbe girişimin engellenmesi ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya il yapılanmasının çözülmesinde önemli  çalışmalar yürütün Hakan Yıldırımoğlu’nun kardeşinin de ByLock mağdur olduğu belirlenerek, tahliye edildi.,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 'ByLock IP'lerine yönlendirildikleri tespit edilen 11 bin 480 GSM kullanıcısının tahliyesi için tüm illerin Cumhuriyet Başsavcılıklarına o listeyi gönderdi.  Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı da gönderilen genel liste üzerinde tarama yaptırdı. Yapılan taramada FETÖ’nün özel bir kurgusuyla bazı kullanıcıların telefonlarının rızaları dışında ByLock ilişkilendirildiğini tespit edilenlerin listesinde Malatya’da 112 kişi olduğu görüldü.

 Malatya’da rıza ve onayları dışında ‘mor beyin’ ve diğer uygulamalar üzerinden ByLock ile temas ettirilen 112 kişiden bazıları hakkında dava açıldığı, bazıları hakkında soruşturmanın devam ettiği ve bazıları hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirlendi. Hakkında dava açılan bu kişilerden 5’nin ise tutuklu bulunduğu kaydedildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı listeyi FETÖ davalarına bakan mahkemelere gönderdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi; ‘ByLock mağduru olduğu ve ByLock listesinden adının çıkartılmasına karar verilen 4 kişi hakkında dosyalarına yüklenen suça ilişkin başkaca bir delil ve iddia bulunmamasını gerekçe göstererek, tahliye kararı verildi.  15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Malatya Emniyetinde TEM ve İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Hakan Yıldırımoğlu’nun kardeşi olan Furkan Yıldırımoğlu hakkında da tahliye kararı verildi. Furkan Yıldırımoğlu, karar üzerine cezaevinden tahliye edildi. Furkan Yıldırımoğlu, adli kontrol şartıyla yargılanırken, Temmuz 2017 kararnamesi ile Malatya’dan gönderilen Hakim Vedat Koç ‘un başkanı olduğu Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmış ve yaklaşık 1 yıldır cezaevinde bulunuyordu.

Emniyet TEM ve İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken, Malatya’da 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesi, darbe girişimcisi olan general ve subayların karargahtan alınması ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya’daki yapılanmasının çözülmesinde önemli görevler üstlenen Hakan Yıldırımoğlu, Ankara TEM Şube Müdürü olarak atanmıştı. Ancak kardeşinin kullandığı hattan ByLock çıkması üzerine pasif göreve alınmıştı. Yıldırımoğlu’nun Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı iken Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atanan eşi Müzeyyen Yıldırımoğlu’da yine pasif göreve alınmıştı.

-Algı operasyonu yapılmıştı

Hakan Yıldırımoğlu’nun 1 yıl sonra mağdur olduğu ortaya çıkan kardeşinin telefonundaki ByLock  iddiası üzerine hakkındaki soruşturma yürütülürken, Malatya’da bazı siyasetçiler tarafından gündeme getirilmesi üzerine oluşturulan algı operasyonu sonrasında Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dönemin heyeti tarafından tutuklama kararı verilmişti.  Aynı heyet üyeleri, kamuoyunun gündemine “FETÖ ihracına plaketli veda” iddiası ile gündeme gelen ve daha sonra tutuklanan hakim Şahin T.,’ye plaketli veda yemeği düzenlenmesi etkinliği iddiasından dolayı haklarında Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca soruşturma başlatılmıştı. “FETÖ ihracına plaketli veda” iddialı etkinliğe katılan 2’si ağır ceza mahkemesi başkanı olan hakim ve savcılar Temmuz 2017 kararnamesi ile Malatya Adliyesinden gönderilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • zeki (6 yıl önce)
    Dokunan yanar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Eğer haklılarsa davalarını açsınlar.Tabi cesaretleri varsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Daha ne yalanlar duyacağız seçim yaklaştıkça bu haberler artacak.bircok kişi tahliye edilecek seçim kazanınca tekrar hepsini içeri alacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • The44 (6 yıl önce)
    Değerli bir bakanımız yanılma payının yüzde bir olduğunu söylemişti simdi 11000 kisi serbest ve goreve iade edilecek yani bir yıl geçmeden yüzde 10 yanılma bunların bir yıldır yaşadıklarının hesabı ne olacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Sayin editor. Bu 112 kişi yi yayınla bilir misiniz.
    0
    0
    Yanıtla