SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Mut Kayısısı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı organize edenler tarafından , Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in fuar alanına gelmesinin ardından tepsi içerisinde Mersin'in Mut ilçesinde "örtü altında" yetiştirilen, Malatya kayısısından aylar önce olgunlaşan ve Malatya'da da satışı yapılan sofralık taze kayısı ile birlikte erik ve çilek ikramında bulunuldu.

"MALATYA KAYISISI İLE KIYAS EDİLMEZ.."
Malatya kayısısından 2 ay önce çıkan Mut kayısının Bakan Eker ve milletvekilleri tarafından yenilmesi dikkat çekerken, Malatya'nın bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ikram edilen kayısının ekşi ve kesinlikle Malatya kayısısıyla kıyaslanamayacak durumda olduğunu belirttiler.

Bazı kişilerde Mut kayısısı ikramına tepki göstererek, "Bu kayısı nereden çıktı?" diye sitemde bulunurken, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca da bu kayısıdan yediler. Çalık'a kayısının tadının sorulması üzerine "Ekşi.. Malatya kayısısının tadını vermesi mümkün değil" dedi.

Çalık, daha sonra fuardaki standlar gezilirken ikram edilen gün kurusu kayısıyı yerken "İşte gerçek kayısı bu" dedi.

Bu arada bazı çiftçiler Bakan Eker'e isteklerinin yer aldığı kağıtlar uzatırken bazıları da sıkıntılarını ve isteklerini ilettiler.

Bakan Eker fuardaki standları gezerken stand açanların önemli bir bölümü kendi stantlarında Bakan ile fotoğraf çektirdiler.

Törende AKP'nin 6 Malatya Milletvekilinden Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin katılırken diğer AKP milletvekili Mücahit Fındıklı telgraf gönderdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Sorumlusu Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kızı genel Münevver Helün Fırat'ın müdürü olduğu şirketçe organize edilen fuarın açılışına, bir yakını stand açan eski milli futbolculardan Tanju Çolak da katıldı.

HABER FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız