SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Neden Olmasın?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Altın Kayısı Uluslar arası Film Festivali'nin düzenleneceği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Baton Rouge'den gelen heyet Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Malatya ile kardeş şehir olan ABD Baton Rouge'den gelen Atlas Vakfı Lousina Temsilcisi Bilal Hacıoğlu, iş adamı ve akademisyenlerden oluşan heyet ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Vali Ulvi Saran, kendisi başkanlığındaki bir heyetin geçtiğimiz günlerde ABD Baton Rouge'de Festivale katıldıklarını ve Baton Rouge ile Malatya'nın kardeş şehir olduğunu hatırlatıp, "Baton Rouge, Lousina, Houston ve civar şehirleri önemli film merkezleri. Orada yaptığımız görüşmelerde, Malatya'da uluslar arası bir film festivali düzenleme konusunu ele aldık. Bu yılın sonunda veya 2011 yılı başlarında Malatya'da Altın Kayısı Uluslar arası Film Festivali'nin düzenlenmeyi planlıyoruz. Çünkü uluslar arası
film festivali düzenlenmesi ilimize, turizm akımı ve sosyal hareketliliğe sebep olacak. Antalya'da Altın Portakal, Adana'da Altn Koza ve Bursa'da İpek Yolu Film Festivalleri düzenleniyor. İlimizde neden Altın Kayısı Uluslar arası Film Festivali'nin düzenlenmesin. Bu konu üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Baton Rouge ile Malatya'nın kardeş şehir olması ile oluşacak avantajları da dile getiren Vali Saran,"Çünkü artık günümüz yüzyılında bu tür ilişkiler önemlidir. Ürettiğiniz malı sadece kendi içinizde değil, dışarıya satarsanız daha çok katma değer kazanıyorsunuz. Ürünün değeri, alıcı kitleye ulaştırmakla ortaya çıkıyor. Bu tür ilişkiler de ürününüzü değerlendirmek açısından önemlidir" şeklinde konuştu.

ABD Baton Rouge'den gelen heyet ise özellikle Malatya'da üretilen tekstil ve kayısı gibi ürünleri Baton Rouge'de dağıtımını yapmak istediklerini dile getirdiler.

Vali Saran, gelen heyete tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız