SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Olaysız 1 Mayıs Mitingi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya polisi, 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı miting alanına giren vatandaşlara karanfil dağıttı. Türk-İş ve KESK'in organize ettiği 1 Mayıs mitingi, Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında gerçekleştirildi. Sol partiler ve sol sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde konuşmalar yapıldı, halaylar çekildi ve konser verildi.

1 Mayıs dolayısıyla Malatya'da da tören Milli Egemenlik Caddesi 100.Yıl Kavşağı'nda düzenlendi. KESK ve Tek Gıda İş Sendikası'nın ortaklaşa düzenlediği mitinge çeşitli siyasi partiler işçi sendikaları ile bazı sivil toplum kuruluşları katıldı. Mitingde Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak ile KESK Şubeler Platformu ve Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay birer konuşma yaptı.

KESK Dönem Sözcüsü Cengiz Karabay AKP iktidarını eleştirilerek " Emek örgütlerinin bütün itirazlarına karşın Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları Yasası, TBMM'den geçirilerek 12 Eylül'den bu yana işçilerin, emekçilerin karşılaştıkları en kapsamlı harekatı gerçekleştirmiştir. Amaç sosyal devleti ortadan kaldırmak, her şeyi özelleştirmektir. AKP hükümeti tarafından uygulanan Neo-Liberal politikalar tarımı tahrip ediyor. Türkiye, egemenler arasındaki çatışmalardan kaynaklı siyasal bir kriz yaşıyor." denildi.

Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak’da konuşmasında şunları belirtti:

“Gerçek demokrasi ve özgürlük için çiftçe standartlara hayır diyoruz. Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalaştıkları için işçilerin işten atılmadığı gerçek demokrasi için sesimizi yükseltiyoruz. Tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip oldukları, özgürlükçe bir demokrasi için sesimizi yükseltiyoruz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti için demokratik laik ve sosyal bir Cumhuriyeti için sesimizi yükseltiyoruz. Ne demokrasi ne de sosyal devletten vazgeçeceğiz. Sermayenin küresel saldırısına karşı sesimizi küresel sendikal hareketin sesine katacağız, Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya ve güvensiz çalışmaya dur diyeceğiz”

Bu arada, miting alanına giren vatandaşlara polis karanfil verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız