SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Olması Gereken Bu'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:59
'Malatya'da Olması Gereken Bu'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Demiryol İş Sendikasını ziyaret etti. Sendika Şube Başkanı Nurettin Öndeş tarafından karşılanan Öz, burada yaptığı konuşmada sendikal faaliyetler ve yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu. 

Öz konuşmasında; “Kimimiz milletvekili olarak kimimiz sendikacı olarak, kimisi parti yönetimlerinde, kimisi iş yeri temsilcisi, her birimiz bir yerde bulunuyoruz. Ama her birimizin bulunduğu yerde bir katma değer sağlaması ve kendimize ve yakınlarımıza imtiyazlar oluşturulmaması lazım. Sendikacılık sadece işçi haklarını savunan işçilerin özlük haklarını kovalayan bir yapı değildir. İşçi alnının teri kurumadan hakkını alabilmeli, sosyal olarak imkânlardan faydalanmalı, ama işçiye bu imkanları sağlarken de işveren ve işyerinin de var olması gerekiyor. İş yeri olmadığı bir süre içinde işçinin bir anlamı yok. Dolayısıyla işletmenin var olması ve verimli çalışması noktasında bir aidiyet duygusu ile çalışılması gerekiyor. Militarist ideolojik bir yaklaşım içerisinde olmamaları gerekiyor.

Bunu da ben burada Demiryol İş Sendikasında gördüm. Malatya’daki demir yol ile sıkıntılar, yine Malatya bölgeye bağlı iller ile ilgili sıkıntılar söz konusu olduğunda Nurettin Öndeş bey farklı siyasi görüşlere sahip sendika başkanlarını bir araya getirip aynı masa etrafında toplayabiliyor. Olması gereken de bu. Mesela bazı taleplerle geldiğine ‘Başkanım bu doğru değil’ dediğimde bunu kabulleniyor. Haftada en az iki belki üç veya dört kez Nurettin Öndeş bey ya gelir ya arar. Hiç birisi de şahsi talepleri ile ilgili değildir. Demir Yol İş’in temsilcisi olarak Demiryol’un yatırımlarını takip ediyor. Önce demiryolun yatırımlarını takip ediyor, sonra işçilerimizin taleplerini takip ediyor. Doğrusunu da yapıyor. Demiryolunda yatırım olmasa, işçi ne yapacak. Mevcut yatırımların yapılması yeni yatırımların gerçekleşmesi konusunda projeler getiriyor önümüze. Geçen yıl birlikte mevsimlik işçilerin sıkıntılarını büyük ölçüde giderdik, bölge vekilleriyle organizeyi yaptık ve en azından işçilerimizin altı ay boyunca çalışabilmesi noktasında gayret sarf ettik.

Onun için sendikacılığı ve siyaseti yaparken bu duygular içinde yapmamız lazım. Bulunduğumuz yerde kendimizi değil de yaptığımız işi ciddiye alırsak, kendimizin değil yaptığımız işin geleceği açısından ortaya irade koyabilirsek, bir anlam ifade edebiliyor. Ben milletvekiliyim nasıl olur da tekrar milletvekili olurum veya sendikacıyım nasıl tekrar birkaç dönem başkanlık yapayım düşüncesinde olduğumuz zaman iş bitmiştir.Orada verimlilik biter, orada üretim biter, orada fayda biter. Ne yaparız da şuan ki görev yaptığımız süre içerisinde memleketimize, işyerimize kurumlarımıza veya temsil ettiğimiz kişilere nasıl faydalı olabiliriz haleti ruhiyesini taşıdığımız noktada biz faydalı olabiliriz. İdeolojiler, siyasi partiler sendikalar amaç değil araç olmalı. Amaç daha kalkınmış, daha müreffeh bir Türkiye olması lazım. Demiryolunun daha gelişmesi, başta Malatya olmak üzere ülkemizde son teknolojinin uygulanması, bunların yenilenmesi gerekiyor.

Çağın gereklerine uygun bir şekilde, hızlandırılmış, hızlı veya yüksek hızlı trenlere bölgemizin kavuşturulması, bunlar hepsi önemli şeyler. Bu çerçevede mevcut hatların rehabilite edilmesi noktasında yoğun bir çaba devam ediyor. Sivas-Çetinkaya oradan da Erzincan-Kars- Bakü-Tiflis güzergâhı oranın ihalesi yapıldı, hızla gidiyor. Ama bizim de Çetinkaya’dan başlamak üzere Malatya-Elazığ-Diyarbakır’a kadar olan alanda hükümetin programı içerisinde bu işi takip etmemiz gerekiyor. Bu konuda bölge milletvekillerimizle bir toplanı yaptık ve konuyu Sayın Lütfi Elvan Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız da hemen proje ihalesi yapın, diye talimat verdi. Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Urfa üzerinde de ayrı bir güzergâh hızlı trenle ilgi bir çalışma yapın diye talimat verdi. Organize sanayinin geliştiği yine kayısı üretiminin ve ihracatının önemli olduğu ilimizde, yük indirme ve transfer işlemleri için lojistik köy oluşturulması noktasında bir talebimiz oldu. Bakan bey buna da sıcak baktı. Hatta ben vagon bakım alanın boş duruyor buranın değerlendirilmesini önerdim. Bunun üzerine de bir çalışma yapılması talimatı verildi. Ben bu konularla ilgili Genel Müdürümüzle yine geçen hafta Müsteşar beyle görüştüm. O da bu konulara yakından bakacak ve takip edecek” dedi. 

PÜTÜRGE ZİYARETİ VE BİN KİŞİLİK STAD..

Bu arada Öz, Malatya'da bulunduğu sürede Doğanyol ve Pütürge ilçesine de gitti. Doğanyol İlçesi ve Gökçe Beldesinin ortak kullanımı olan tarımsal sulama suyu alanında kullanılan su pompasının elektrik sarfiyatını düşürmek için yapılması planlanan güneş panelini yerinde inceleyen Öz, burada süreç hakkında bilgi aldı.

 

Ziyaretler çerçevesinde Pütürge’ye yeni atanan Kaymakam Osman Doğramacı’yı ziyaret eden Öz, hayırlı olsun dileklerini iletti ve akabinde yeni Hükümet Binasının yerinin belirlenmesi için incelemelerde bulundu. Pütürge İlçe Stadyumu için daha önce sözü verilen ve tamamlanan 1000 kişilik kapalı seyirci tribününü ve stadyumu da inceleyen Öz, Bakımlı İlk Öğretim Okulunu da ziyaret ederek okul yönetimi ve öğrencilerden ihtiyaçları dinledi. Öz, programları çerçevesinde esnaf ziyaretlerinde de bulunurken, esnaf ve halkla da görüştü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız