SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Ölü Sayısı Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Pandemik Grip" diye bahsedilen domuz gribinden ülke genelinde ölenlerin sayısının 112'ye çıktığı belirtilirken, ölenlerin memleketleri ve sayıları bir haritayla açıklandı. Bu haritaya göre Malatya'da ölenlerin sayısının 3'e çıktığı anlaşıldı.

Daha önce Malatya'da domuz gribinden 2 kişinin öldüğü belirtilirken, Sağlık Bakanlığı'nın 23 Kasım 2009 günü saat 16.30'da resmi internet sitesine koyduğu açıklama şöyle:

"Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı maalesef 112 olmuştur.

Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 301’dir. Bunların 59’unun takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 31 hasta solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.

Hayatını kaybedenlerden 63 kişide pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık, 2 kişide gebelik olduğu tespit edilmiştir.

Hastalıktan korunmanın bilinen en etkili yolu aşı olmaktır. Halen sağlık kuruluşlarında kronik hastalığı bulunan ve beş yaşından küçük olan vatandaşlarımızın aşılanmalarına devam edilmektedir. Diğer gruplarla ilgili aşı takvimi Pandemi Bilim Kurulu tarafından değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmenin sonucu en kısa sürede kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Aşı olan vatandaşlarımızın, aşının koruyucu etkisi 10–14 gün sonra ortaya çıktığından kişisel korunma önlemlerini devam ettirmeleri önemlidir.

Kişisel hijyen kurallarına riayet etmek ve elleri sık sık su ve sabunla yıkamak, hastalığın bulaşma ihtimalini azaltan uygulamalardır. Hasta olan kişilerin işe ve okula gitmemeleri, evlerinde istirahat etmeleri, diğerleriyle yakın temas içinde olmamaları gereklidir.

Hasta olan kişiler solunum güçlüğü, bilinç bulanıklığı, genel durumda kötüleşme, ciddi ve sürekli kusma, ateş düşürücülere rağmen 3 günden fazla süren ateş gibi belirtilerin ortaya çıkması halinde gecikmeksizin bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdırlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız