SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Önemli Buluşma

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:08:26
Malatya'da Önemli Buluşma
A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) 13-14 Kasım 2015 tarihlerinde, yönetim kurulu toplantısının yanısıra, teşkilatın 2015 yılı faaliyet programı içinde yer alan bir dizi aktivitesini Malatya'da yapacağı açıklandı. 

Teşkilatın iki gün boyunca Malatya'da gerçekleştireceği aktiviteler arasındaki en önemli başlıkları ise, "Sürdürülebilir Kentler Forumu"  ve "Çevre Komitesi Toplantısı" oluşturuyor.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın Malatya'da yapacağı yönetim kurulu toplantısı ve konsey ortak toplantısına ilişkin olarak UCLG-MEWA Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malatya'daki toplantılar dizisinin 2016 yılında gerçekleştirilecek HABITAT III toplantısı yolunda, teşkilatın uluslararası platformda yol haritasının belirlenmesine yönelik önemli bir eşik olduğu vurgulandı.

Açıklamada, teşkilat üyelerinin dikkatini, uluslararası alanda gerçekleştirilecek bu gelişmelere çekmek için ise ortak kuruluşlardan konularında uzman kişilerin davet edildiği toplantılar yapılacağı da ifade edildi.

Çevre Komitesi Toplantısı'nın gündemi: İklim değişikliği

Eş başkanlıklarını Guangzhou Belediye Başkanı (Çin Halk Cumhuriyeti), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Paris Belediyesi 1. Başkan Yardımcısı Anne Hidalgo'nun yaptığı teşkilatın Malatya'da yapacağı toplantının en önemli başlıklarından birini "Çevre Komitesi Toplantısı" oluşturuyor.

Komitenin toplantısının ana gündem maddesi ise, iklim değişikliği. Bu yıl Paris'te yapılacak İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne ilişkin 21. Taraflar Konferansı (COP21)'nın ön hazırlığı niteliğindeki Çerçeve Komite Toplantısı'nda, teşkilata üye ülkelerdeki yerel yönetimlerin çevre politikaları irdelenecek.

Sürdürülebilir Kentler Forumu'nda şehirlerarası bilgi değişimi sağlanacak

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA)'nın Malatya buluşmasında bir diğer önemli başlığı olan "Sürdürülebilir Kentler Forumu"nda ise, küreselleşmenin de etkisiyle kentler üzerinde oluşan çevresel sorun ve baskılar ve çözüm önerileri tartışılacak.

"Sürdürülebilir Kentler Forumu"nda, yapılacak 4 ayrı oturumun başlıkları şöyle:

Yerel Yönetimler ve Sürdürülebilir Yaşam: Değişimin Temel Aktörleri Kentler

COP21’e Doğru İklim Değişikliği Politikalarının Bölgemizdeki Yansımaları

Yeşil Şehirler Yetiştirmek: Kentsel ve Kent Çeperi Tarım Alanları

Sürdürülebilir Atık Yönetimi: Enerji Üretimindeki Fırsatlar ve Kaynağında Azaltma

Forumda, yerel yönetimlerin çevre ile ilgili alacakları kararlarda sürdürülebilirliği nasıl sağlayacaklarına ve uluslararası platformlarda süren önemli gelişmelere nasıl aktif bir şekilde dâhil olabileceklerine ilişkin ufuk açıcı olması öngörülüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı toplantıları 13-14 Kasım 2105 tarihlerinde, Ramada Altın Kayısı Oteli'nde yapılacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız