SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Otur, Malatya'da Sayıl!''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın ziyaret ettiği Muhtarlar Derneği'nde nüfus sayımı ile ilgili çalışmalar ele alınırken, Akın da belediye çalışmalarını anlattı.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Muhtarlar Derneği’nde Muhtarlarla bir araya gelerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

14 Şubat Çarşamba günü saat 13.30’da Muhtarlar Derneği’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı.

Belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, şu anda Türkiye genelinde yapılan Nüfus Sayımı’na da değinerek, bu sayımın Malatya için çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Malatya ile ilgili genel sorunlara değinirken, özellikle nüfus sayımı konusunda vatandaşların ve muhtarların dikkatli olmalarını istedi.

Nüfus sayımının sağlıklı bir şekilde yapılmaması halinde Malatya’nın asla Büyükşehir statüsüne kavuşamayacağını belirten Eren, Malatya merkezde oturan birçok kişinin sayım zamanında ilçe, belde, köy ve hatta başka şehirlere giderek sayım yaptırdığını söyleyerek, bu durumun Malatya’ya çok zararı olduğunu söyledi.

Eren, “Sen Malatya da oturacaksın, hizmetini Malatya Belediyesi’nden alacaksın, ama gidip başka yerde sayılacaksın. Bütün Malatya halkına söylüyorum. Böyle yapmayın. Malatya’nın merkezinde oturuyorsanız, çocuğunuzu burada okutuyorsanız, Malatya merkezinde sayılacaksınız. Nüfus sayımları veya seçim olduğu zaman herkes kendi yöresine gidiyor. Bu da Malatyamız’a zarar veriyor. Bütçeden gelecek payını da azaltıyor” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Belediye’ye verdikleri desteklerden dolayı muhtarlara teşekkür ederken, muhtarların gayret ve destekleriyle Malatya’nın problemlerini birer birer çözeceklerini söyledi.

Belediye çalışmaları ile ilgili olarak kısa bilgiler veren Başkan Akın, ilk yılda doğalgazın, Malatya nüfusunun yaşadığı yüzde 70-80’lik bölümüne verildiğini, Beydağı bölgesindeki imar çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini, buranın imara açılmasıyla doğu-batı istikametinde gelişen Malatya’nın Güney’e doğru kayacağını, burada kurulacak Yeni Malatya’nın Türkiye’de örnek bir şehir olacağını söyledi. Akın, Beydağı’nda kurulacak olan şehrin, Ankara’nın Çankayası, Bursa’nın Çekirgesi gibi müstesna bir yerleşim yeri olacağını da kaydetti.

İstasyon Caddesi üzerine yapılan iki adet araç alt geçidi ve Yağmursuyu Drenaj Kanalları ile ilgili bilgiler veren Başkan Akın, bu altgeçitlerin devamına yapılacak olan Köprülü Üst Kavşaklarla trafiğin daha da rahatlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Akın, konuşmasında şu anda bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da sürdürülen Nüfus Sayımı’nın önemine değinerek, Malatya’da yaşayan herkesi Malatya’da sayılmaları konusunda uyardı.

Nüfus Sayımı’nın Malatya için çok önemli olduğunu belirten Başkan Akın, bundan dolayı toplantıya Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan’ı da davet ettiğini belirterek, “Eğer şuanda Malatya’da yaşayan vatandaşlarımız Malatya’da değil de ilçelerde, beldelerde, köylerde veya başka illerde sayılırlarsa, Malatya’nın büyük şehir olma imkanı biraz daha ertelemiş olacaktır. Malatya’da yaşayan vatandaşlarımız, bütün sosyal, teknik, eğitim ve güvenlik gibi hizmetlerini Malatya’dan alıyorlar. Belki yaz aylarında geçici olarak köylerine veya kasabalarına gidiyor olabilirler ama esas yaşadıkları yer Malatya’dır. Ancak böyle davranınca her şeyden evvel Malatya’nın büyük şehir olma imkanı ertelenmiş oluyor.

Ayrıca Malatya’da yaşadıkları halde başka yerde sayılan hemşerilerimiz belediyeden almak istedikleri hizmetleri bu hareketlerinden dolayı belki alamayacaklar, belki geç alacaklar, belki de çok daha iyi hizmet alamayacaklar. çünkü hizmet üretirken, iller bankası nüfus başına bize yardım ediyor. Bu yardımın alınmasına başka yerde sayılarak mani olunması halinde üreteceğimiz hizmetler de ekonomik imkanlar ölçüsünde azalacak. Ben inanıyorum ki hemşerilerimiz sayımlarını Malatya’da yaptırarak, bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Nüfusumuzu doğru tespit edeceğiz. Doğru tespitin akabinde alacağımız fert başına yardım ciddi manada bir artmış olacak ve yatırımlarımızı da ona göre yapacağız. Her şeyden evvel de Malatya’mızın sevdası olan büyük şehir olma çabalarımıza bir an evvel kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan da nüfus sayımı ile ilgili olarak teknik bilgiler vererek, muhtarlardan gelen soruları cevapladı."

FOTOĞRAF: (Soldan sağa) TÜİK Bölge Müdürü Özcan, Belediye Başkanı Akın, Muhtarlar Derneği Başkanı Eren..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız