SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Oynamamın Tek Sebebi Babamdır"

0
Güncellendi - 2019-05-22 17:03:53
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un Fas asıllı sağ bek oyuncusu İssam Chebake, futbolcu olmasından babasının büyük payı olduğunu ifade ederek, "Bugün burada olmamın, Malatyaspor'da oynayabilmemin tek sebebi babamdır. Bana güvendi, inandı ve dua etti" dedi.

Sarı kırmızılı takımın başarılı oyuncuları arasında yer alan Chebake, ayrı bir heyecan yaşıyor. Fransa'dan gelen ailesiyle Ramazan'ı Malatya'da birlikte geçiren Chebake, babası ve kardeşlerinin kendisini antrenmanda ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı.

İssam Chebake, Bursaspor maçı hazırlıkları esnasında kendisini ziyarete gelen babası Elkhalil Chebake ve kardeşi Mehdı Chebake ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

İssam Chebake, ailesinin üçüncü kez Malatya'ya geldiğini anımsatarak, "Ailem, Malatya ve Türkiye'yi çok seviyor. Ailem Ramazan ayını benimle birlikte geçirmek istedi. Ailece birlikte iftar yapmak dinimizde önemli. Ondan dolayı Malatya'ya geldiler. Çok mutluyum" dedi.

Müslüman bir ülkede futbol oynadığı için mutlu olduğunu ifade eden Chebake, "Bunu en çok camiye gittiğimde hissediyorum. Camiye gittiğimde dışarıda benimle fotoğraf çektirenler, benimle birlikte saf tuttuklarında, Müslüman bir ülkede futbol oynadığım için kendimle gurur duyuyorum. Türkiye'yle gurur duyuyorum çünkü bu müthiş bir şey" diye konuştu.

Kardeşi Mehdı Chebake'nin Fransa'da FCSK06 takımında oynadığını kaydeden Chebake, "3 tane kardeşim var. Futbol özelikleriyle bana en yakın olan kardeşim yanımda duran. İnşallah yerimi jübile maçından sonra kardeşime bırakacağım. Kardeşim Fransa'da futbol oynuyor. Futbola çikolata kazanarak başladı. Çok iyidir" şeklinde konuştu.

İssam Chebake, futbolcu olmasında babasının desteğinin büyük olduğunu kaydederek, "Ailemle Fransa'da Le Havre'de yaşarken, Le Havre takımının altyapısında oynamaya başlamıştım. İş vesilesiyle babamın yaklaşık 2 bin kilometre ötedeki bir şehre gitmesi gerekiyordu. O dönemde 20 yaşındaydım. Babam 'gitmemiz lazım' dediğinde, ben 'futbolu bırakamam, burada devam edeceğim' dedim. Babamda, 'o zaman biz seni bırakıyoruz, gidiyoruz' dedi. Ben de, 'burada tek bırakacaksın, bana güveniyor musun?' diye sordum, babam da 'sana her zaman güveniyorum, futbolda da iyi yerlere geleceğine inanıyoruz' dedi. Bugün burada olmamın, Malatyaspor'da oynayabilmemin tek sebebi babamdır. Bana güvendi, inandı ve dua etti.

İssam Chebake'nin babası Elkhalil Chebake ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Futbolunu geliştirdi, Malatya'da oynamaya başladı. Malatya'da oynamasından dolayı da gurur duruyorum. Müslüman bir ülkede oynuyor. Ben buraya kendi ülkeme, şehrime gelmiş gibi hissediyorum" dedi.

İssam Chebake, kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Mehdı Chebake ile birlikte gazetecilere kısa bir gösteri de yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Faik (4 yıl önce)
    Takımımızın en diri,canla başla mücadele eden futbolcusudur chebake.Allah yardımcısı olsun.Klübümüzde çok uzun yıllar oynamasını isterim.Malum hem heyecanlı,istekli hemde dürüst futbolcu pek nadir bulunuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. İnşaallah jübilenide Malatyaspor da yaparsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (4 yıl önce)
    malatyasporda tek sevdiğim adam. trübünde izlerken attığı deparlar muhteşem. her maçta iyi. tam bir görev adamı. hemen sözleşmesi uzatılmalı aslan kardeşim benim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Istikrar abidesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ammar (4 yıl önce)
    Allah ına kurban
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Helal sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Senin gibi kamara gibi Mina gibi oyuncuların hemen sözleşmesi uzatılmalı seni Malatya çok seviyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (4 yıl önce)
    Helal olsun. Malatyasporumuzun en değerli futbolcularından birisin.Seninle gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla