SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Program Ortağımız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:28
A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Dostu Kentler Programı Türkiye Ulusal Koordinatörü Ege Tekinbaş, beraberinde Malatya İl Koordinatörü Müjde Demirkazık ile birlikte yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ulusal Koordinatör Ege Tekinbaş, Kadın Dostu Kentler Programı’nın Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığı’nın birlikte çalışmasıyla 2006 yılından beri uygulanmakta olduğunu kaydederek, “2006-2010 yılları arasında 6 ilde uygulanan program 2011 yılından beri 12 ilde devam etmekte. Bu ikinci aşamayla birlikte Malatya da program ortaklarımızdan birisi oldu. Hem belediye hem valilik kadın dostu kent olma taahhüdüne imza attılar. Ve bir Yerel Eşitlik Eylem Planı ortaya koydular. 2012 yılından buyana çalışmalarına çok büyük bir ivmeyle devam ediyorlar. Gönlümüzden geçen önümüzdeki dönem bu çalışmaların artarak ilerlemesidir” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise 2012 yılında Yerel Eşitlik Eylem Planı ve kurum içerisinde oluşturduğumuz idari birimlerle Malatya ilinde kadına yönelik bir farkındalık oluşturma çabası içerisine girdiklerini anlatarak şöyle konuştu:

“Tabi dönem içerisinde il koordinatörümüzün de bilgisi dahilinde bir çok etkinliğe imza attık. Gelenek-göreneklerimizde, kültürümüzde var olan kadın hassasiyetimizin, yerel yönetimlerde de bir mantık-mantalite olarak yerleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu Sayın Belediye Başkanımız da açıkladığı projeler içerisinde anmıştır.

İlimizde kadına yönelik ilk-ler yaptık aslında. Kadının direkt ya da en direkt faydalanacağı sosyal-kültürel mecrada birçok projeye imza attık. Kadın Kültür ve Spor Merkezimiz bir ilkti. Kadını ailede öncelemeyi hedef alan Aile Danışma ve Destek Merkezi; Malatya mahallelerine yayılmış vaziyette bulunan semt konaklarımız ve çok amaçlı sosyal tesislerimizdeki sanatsal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerin bir çoğunun kullanıcısının kadınlarımızın olması; okuma ve eğitim merkezlerimizde kız çocuklarımızın öncelenmesi, yapılan çalışmalardan, örneklerden birkaç tanesidir. Kadın gerçekliğinden, nüfustaki kadın oranından hareketle bundan sonra da Malatya’da; kadını hedef alan, kadının yerel yönetimin sunduğu bütün imkanlardan erkeklerle birlikte eşit şekilde faydalanacağı bir ortamı, iklimi inşallah Malatya Belediyesi ve yerel STK’larla birlikte oluşturmaya çalışacağımızı şimdiden söyleyebiliriz.”

Başkan Yardımcısı Mumcu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardığı ziyarette, sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız