SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Geceleri ve Çarşısı

0
Güncellendi - 2016-06-07 23:16:46
Ramazan Geceleri ve Çarşısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya’da Ramazan Geceleri, Ramazan ayının ilk günü açıldı.

Teravih namazı sonrası Büyükşehir Belediye binası yanında gerçekleştirilen açılış programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Büyükşehir Meclis üyeleri, daire başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya’da Ramazan Geceleri programı Hafız Sadık Tunç’un Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

Malatya’da Ramazan Geceleri açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın; "Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak düzenlediğimiz Malatya’da Ramazan Geceleri ve dini yayınlar fuarı etkinliğimizin açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Kur-an’ın indirildiği, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin bulunduğu, yardımlaşma ve paylaşma duygularının arttığı, gece ve gündüzün ibadet şuuru ile geçirdiğimiz rahmet ve bereket ayına bizleri ulaştıran yüce Rabbimize hamd olsun” dedi.

Ramazan ayını gerçek anlamıyla idrak edilmesi adına etkinlikleri düzenlediklerini belirten Akın, “Malatya’da Ramazan Geceleri ve Ramazan çarşısı, dini yayınlar fuarı ile Ramazan ruhunu anlamak ve yaşamak ve buna bir nebzede olsa katkı sağlamak için etkinliklerimiz dolu dolu geçecek” dedi.

Akın, ayrıca geleneksel olarak 6 yıldır devam eden şerbet ikramımız bu yıl da hem merkez PTT binamız önündeki şerbet çeşmesinde ve fuar alanımızda teravih öncesi ve sonrasında ikramların olduğunu belirtti.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen: “Ramazan bizi biz yapan bir aydır”

Malatya Müftüsü Ümit Çimen ise; "Manevi değerlerine çok kıymet ve değer veren bir milletin, bir kültürün evlatlarıyız. Malatya’mız bu fotoğrafın içerisinde en merkezde olan bir ilimiz. İnsanıyla, tarihiyle çok önemli bir yer tutan şehrimiz. Ramazan ayına nasıl değer verdiğimizi ona verdiğimiz isimden görebilirsiniz. Ayların sultanı diyerek ona kıymet vermişizdir hiç şüphesiz. Ramazan hayatımıza önemli güzellikler katan bir ayımız, her mevsim bize misafir olur. Ramazan rahmet mevsimidir. Ramazan hiç şüphesiz bize ihlası, ihsanı, teslimiyeti, merhameti, yardımlaşmayı öğreten, oruç ibadetini ifa eden bir aydır. Ramazan bizi biz yapan bir aydır” diye konuştu.

Başkan Çakır: “ Ramazan ayının iklimine uygun yaşamamız gerekiyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Hepimizin kurtuluşuna, rahmetine, mağfiretine vesile olacak bu ramazan ayını günahlarımızda kurtulacak şekilde geçirmeyi rabbim hepimize nasip etsin. Ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerifi’ni kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayında birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Çakır, “Ramazan ayında oruç ve ibadetlerimiz ile birlikte yardımlaşmayı, fakir ve yetimleri gözetmeyi, komşular arası ilişkilerde ramazan ayının buna vesile olması gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının iklimine uygun yaşamamız gerekiyor diyen Başkan Çakır, bizler sadece buradaki etkinliklerle değil, Ramazan’da birçok ilçelerimizde, mahallelerimizde, farklı etkinlikler yapıyoruz. Gıda yardımları, sıcak yemekler olsun mutlaka bir sofraya ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Malatya’da Ramazan Geceleri ve Ramazan Çarşısı konuşmaların ardında protokolün kurdele kesmesi ile açılış gerçekleşti. Fuara katılan tüm firma ve ziyaretçilere teşekkür eden Çakır, Malatya Ramazan Çarşısını ve Dini yayınlar fuarını gezerek herkesin Ramazan ayını kutladı.

Program sonunda sahne alan Ünlü İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu okuduğu ilahilerle 7’den 70’e herkesin gönlünü mest etti.

Bülten

c4

c5a

c6

c3

c5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız