SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Rastlanmadı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle tedbirler artırılıyor.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ülke genelinde ve ilimizde hayvan hareketleri artmakta, özellikle Doğu ve Güneydoğu İllerinden, ilimize önemli miktarda hayvan sevki olmaktadır. Buna paralel olarak milli ekonomimizde önemli payı olan hayvan varlığımıza bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılma riski de artmaktadır. İlimizde Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası tamamlanmış olup 71 bin büyük baş hayvan şap hastalığına karşı aşılanmıştır"şeklinde belirtti.

Diğer illere sevk edilecek hayvanların mutlaka şap aşılarının yapılmış olması gerektiğini vurgulayan Güldal, daha sonra şunları belirtti: "Aşısız hayvanlar için Veteriner Sağlık Raporu tanzim edilmeyecektir.
İlimize diğer illerden gelen veteriner sağlık raporsuz hayvanlar sokulmayacak bununla ilgili olarak jandarma ve emniyet teşkilatı ile her yıl olduğu gibi ortak çalışılacaktır. İlimizde mevcut canlı hayvan pazarında üç belediye veteriner hekimi ile İl Müdürlüğümüzde görevli bir veteriner hekim ve bir veteriner sağlık teknisyeni görevli olup canlı hayvan pazarına gelen hayvanlarda mutlaka menşe şahadetnamesi ve il merkezi dışından gelen hayvanlar için de veteriner sağlık raporu aranacak hayvan giriş ve çıkışları düzenli olarak kontrol edilecektir."

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun tespit edeceği yerlerde kurban kesimi ve satışına müsaade edileceğini bildiren Güldal, kurban kesim yerlerinde her türlü veterinerlik hizmetinin verileceğini kaydetti.

Ulusal basında yer alan besi hayvanlarında hormon kullanımı ile ilgili olarak denetimler düzenli olarak yapıldığını bildiren Ahmet Güldal, "Ticari amaçlı kurbanlık besi işletmelerinde bu tür bir uygulamaya rastlanmamıştır"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız